3. heinäkuuta 2005

Sukelluskoulutus

Ensimmaiset kaksi paivaa kului aika taysin opiskeluun. Ensimmaisena paivana eka puolisko paivasta vietettiin luokassa opiskellen teoriaa tosi rennosti. Itseasiassa koko kurssi oli hirvean rento ja kiva :) Iltapaiva vietettiin sukellusopetukseen tarkoitetussa uima-altaassa. Illaksi annettiin viela kotitehtavaksi opetella eraanlaisen sukelluskortin kaytto.

Saapuessani vasyneena ja nalkaisena hostelliin huoneeseen oli ilmestynyt uusi vieras Naaf, joka kiukkusi, kun hanen matkatoverinsa tyttoystava oli lentanyt miehensa perassa tanne, ja Naaf oli jatetty paivaksi yksin. Kaytiin syomassa ensin paivallinen, ja oluiden jalkeen vaihdoimme baariin, jossa Naafin kaveri ja hanen tyttoystavansa olivat. He olivat kaikki britteja, jotka olivat paattamassa opintojaan hammaslaakareiksi. Illan paatteeksi menimme katsomaan sammakkokilpailua johonkin baariin. Siella sai ostaa oman sammakon, ja nopeimman sammakon omistaja sai sitten jotain palkintoja. Kuulosti aika hauskalta, mutta osoittautui melko tylsaksi ja illan pituiseksi jutuksi. Me ei jaaty odottamaan loppua, vaan jatkoimme takaisin hostelliin. Kotitehtava oli melko haastava homma muutaman oluen jalkeen, mutta onneksi opaskirja oli paksu ja simppeli.

Seuraava paiva aloitettiin altaassa ja lopetettiin luokassa. Illaksi menimme viela meribiologin pitamalle luennolle suuresta valliriutasta. Kyseessa oli irlantilainen tyyppi, joka puhui taytta asiaa, mutta tyylilla, jota nakee lahinna esitettavan lapsille. Kaikki luennolla kayneet kuvailevat miesta lahinna sanalla hullu tai mielisairas :) Oli se ainakin hauska :) Taman jalkeen sita olikin aivan naatti ja teki mieli menna suoraan nukkumaan. Uni ei oikein meinannut vain tulla, johtuen hostelliasumisen huonosta puolesta. Ikkuna on pakko pitaa auki, koska muuten on liian kuuma, mutta kyseisen huoneen ikkunan toisella puolella oli hostellin oleskelualue, jossa oli lauma asukkaita nauttimassa olutta ja polttamassa tupakkaa. Tupakansavua paasi vahan huoneeseen ja palohalytin piippaili muutaman kerran minuutissa vahan kuin varoitukseksi, etta kohta se laukeaa kokonaan. Sain loppujen lopuksi kuitenkin muutaman tunnin unta ennen kello viiden heratysta.

Ei kommentteja: