13. heinäkuuta 2005

Kulttuuripaiva Brisbanessa

Paiva lahti kayntiin kaymalla Queenslandin teknillisen yliopiston (QUT)taidegalleriassa. QUT sijaitsee 500 metria kaupungin paakadusta, ja sen yhdella laidalla on Queenslandin kasvitieteellinen puutarha ja toisella puolella joki, jonka takana on South Bank, mika on ikaan kuin rakennettu viheralue. Alueella on mm. keinotekoinen uimaranta, paljon puistoa ja kymmenia erilaisia kahviloita, ja se on rakennettu hyvin viihtyisaksi muutenkin. Pakko myontaa, etta olen vahan kateellinen talle yliopistolle, koska molemmat Tampereen ja Newcastlen yliopistot sijaitsevat keskella metsaa kahdeksan kilometrin paassa keskustasta.

Itse galleriasta jai mieleen lahinna galleriassa samaan aikaan oleva varmaankin lukioikainen koululuokka, jonka oppilaat olivat kaikki melko hienot puvut paalla olevia poikia. Koulupuvut siis...

Seuraava askel oli menna South Bankin lapi sen laidalla olevan kulttuurikorttelin toisella puolella olevaan Queenslandin museoon. Sieltakin loytyi paljon mielenkiintoista tavaraa: lentokoneita, ensimaisia autoja ja jattikilpikonnia. Nyt vasta tajusin, etta meressa nakemani kilpikonnat eivat olleet mitaan verrattuna suurimpiin kilpikonniin. Suurimmat kun ovat noin pienen auton kokoisia.

Paastessani pihalle huomasin, etta aurinko oli alkanut paistaa, joten paatin menna keskustaan pikaiselle lounaalle ja hakemaan rantavehkeet. Pian olinkin feikkibiitsilla makoilemassa ja nauttimassa "talvesta".

Loppuiltapaivan vietin Queenslandin taidegalleriassa, jossa oli melko hyva kokoelma nykytaidetta. Mieleni tekeekin nahda Kiasma, kunhan Suomeen selvian.

Tama ilta menee varmaankin lahinna katsoessa telkkua. Bussi lahtee huomenna Byron Bayta kohti yhdelta iltapaivalla, joten suunnittelin kayttavani aamupaivan kirjastossa ja saa nahda mita muuta keksii.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

14:54 < ETTbot> 13.07.2005 14:00 --- lämpötila 27,7°C, paine 1010,3 hPa, kosteus 36%, lounaistuulta 5,0 m/s

Tätä jo toista viikkoa. Ei ole helppoa valkoisen miehen elämä.