8. heinäkuuta 2005

Karjapuskurit

Automainoksissa mainostetaan monesti, etta kun ostaa heti niin saa karjapuskurin kaupan paalle. Ajattelin, etta kyseessa on vain koriste. Aussit tykkaa leveilla autoilla. Tosin pienta ongelmaa siina on koska, esim sinisia Subaru WRX:ia, jotka ovat vahan kuin siviiliversioita heidan ralliautoista, vilisee joka puolella. Kerran nain kolme sellaista minuutin sisaan liikenteessa.

Eilen ymmarsin karjapuskurin tarkoituksen. Luin jostain reppumatkaaja-lehdesta, etta joku ei ollut oikein tykannyt matkustaa Lansi-Australiassa bussilla yoaikaan, kun edesta kuului jatkuva tomina puskuriin sinkoutuvista kenguruista. Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta oma ajokokemukseni Tasmaniassa vahvistaa tata kuvaa. Siella en uskaltanut yhdella pikkutiella ajaa kovin lujaa, kun vahan valia sinkosi jotain elavaa tienpenkalta tielle.

Karjapuskurilla voi siis ehkaista todennakoisia vaurioita, jos on aikomus ajaa paljon kaupunkien ulkopuolella. Eika tarvitse pysahtya jokaisen osuman kohdalla siivoamaan jalkia. Katevaa, mutta ehka vahan yllattavaa.

Ei kommentteja: