22. heinäkuuta 2005

Etiikkaa

Verkottunut yhteiskunta -kurssin luennolla puhuttiin tänään etiikasta tarkoituksena saada pohjustusta ilmeisesti tuleville luennoille. Kyseessä oli melko pintaraapaisua, mikä on tietty oletettavaa kun kurssin pitäjä on kuitenkin tietotekniikan osastolta. Ymmärsin, että kurssi on pakollinen it-alan opiskelijoille, koska "heidän pitää oppia etiikkaa ollakseen vastuullisia työssään". Tämä ei välttämättä ole motivoivin lähestymistapa kurssiin...

Parhaiten luennosta jäi minulle mieleen luennoitsijan aksentti ja luennoimistyyli. Huomasin jossain vaiheesas luentoa, että luennoitsija korostaa luonnottomasti melkein jokaisen sanomansa lauseen viimeistä sanaa. Kyseinen virhe on käsittääkseni yleinen lähinnä ihmisille, joilla ei ole kauheasti esiintymiskokemusta, mutta tämän kurssin luennoitsija on noin 60 vuotias mies, joka kalvoista päätellen on pitänyt yksin kyseistä kurssia ainakin 5 vuotta. Tämä yhdistettynä kohtalaiseen aksenttiin, siihen ettei hän katso opiskelijoita puhuessaan ja asioiden pintapuoliseen käsittelyyn luentokalvojen johtamana antaa hänestä aika amatöörimäisen kuvan.

Toisaalta hänellä on ikää, hän ei pelkää oppilaita, ja käyttäytymisestä paistaa, että kaikki on nähty jo. Ehkä häntä ahdistaa, koska hän opettaa laitoksen helpointa kurssia. Tai sitten hänellä vain pyörii mielessä yliopiston talousahdinko, minkä yhtenä seurauksena 400 ihmistä saa/sai potkut. Ehkä minä analysoin häntä vain siksi, että luulen osaavani kurssin aihealueen täydellisesti jo aiemmasta kokemuksesta.

Tänään olisi lukukauden aloittajaisateria. Pukeudutaan vähän normaalia paremmin, mutta juodaan normaaliin tapaan. Pitäisi tulla kivaa. Yritän vielä tässä vaiheessa pitää paidan ylintä nappia kiinni, mikä ahdistaa hiukan. Ehkä ahdistus lähtee muutaman oluen myötä. Tai sitten ylin nappi tulee avattua. Kai kauluspaitaan tottuu... Kravattisolmun osaan jo tehdä, tosin yleensä joudun tekemään sen vielä noin kolmeen kertaan, että tulee kunnollinen :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lihapullia! Köttbullar! Ja sitä perunamuusia. Ja suolaa.

Olli Nevalainen kirjoitti...

Lihapullat ja perunamuusi on Ruotista :)

Olli Nevalainen kirjoitti...

Tämä kokki ei kamalan vaikeita juttuja uskalla alkaa kokeilee :) Täytekakku riittäköön nyt alkuun :)