21. heinäkuuta 2005

Introduction to Management and Organisational Behaviour

Nyt on hyvä mieli. Tämä kurssi vaikuttaisi olevan täyttä asiaa. Luennoitsija osaa puhua tarttuvasti ja ei jumitu samoihin asioihin. Tosin ehkä vähän sotii minun oppimistapaani vastaan, että tämäkin luennoitsija tykkää muistiinpanojen tekemisestä. Hän kehoitti alkutunnista kirjoittamaan ylös, että johtajat saavuttavat tuloksensa muiden ihmisten kautta. Kaikki muut alkoivat kirjoittamaan sitä ylös, mutta minä vain seurasin, kun luennoitsija toisti tämän vielä muutaman kerran. No tajusin tästä, että hän varmaan haluaa aivan kaikkien kirjoittavan sen ylös, ja aloin kaivelemaan välineitä repustani. Tällä välin luennoitsija puheensa keskellä oli kerännyt kurssikuvauksen, mikä on pieni paperipinkka kurssiin liittyviä asioita, ja tarjosi sitä minulle. Näytin hänelle, että minulla on se jo, ja jatkoin kynäni kaivamista. Seuraavaksi hän tarjosi minulle taaskin puheensa ohella kynäänsä, mutta samalla hetkellä sain otteen omasta kynästäni ja näytin sitäkin hänelle, ja aloin kirjoittamaan lausetta ylös.

Todella mukaansatempaava luennoitsija siis, kun viitsii melkein kädestä pitäen auttaa oppimaan yksittäistä ihmistä noin kahden sadan ihmisen joukosta :) Toisaalta pääsin varoittavaksi esimerkiksi siitä, että jos kyseinen luennoitsija kehottaa kirjoittamaan jotain ylös, niin sen joko kirjoittaa itse tai sitten luennoitsija auttaa kirjoittamaan :)

Toivon vain, ettei kaikki luennot kuluisi muistiinpanojen tekemiseen, sillä kuten on jo aiemmin täällä todettu, kaikki puhuttu menee ohi korvieni silloin, kun yritän kirjoittaa.

Luennoitsijalla oli tällä kertaa kahden tunnin tarkkaavaisuudelle kirjapalkintoja. Hänellä oli muutama ylimääräinen 60 euron arvoinen kurssikirja, mikä on pakollinen kurssille. Ymmärsin alkuun, että kirjat saisi seitsemän ensimmäistä, jotka vastaisivat oikein luennon lopuksi ilmoitettuun seitsemään kysymykseen. Tehtyäni rahapalkinnnon toivossa muistiinpanoja (=lunttilappua) tähän testiin, ja saatuani kirjoitettua vastaukset ylös kaikkiin seitsemään kysymykseen samaan aikaan, kun ne esitettiin, olikin pieni pettymys, kun paljastui, että kaikki vastaukset laitettiin säkkiin, josta luennoitsija otti yhden kerrallaan, ja kirjan sai jos vuorossa ollut yksittäinen kysymys oli oikein. Eli käytännössä kirjoista tulikin lähinnä arvonta. Tosin vain noin joka toinen pussista nostetuista lapuista sisälsi oikean vastauksen vuorossa olleeseen kysymykseen. Grr! :) Inhoan kisoja, joiden palkinnot loppujen lopuksi arvotaan melkein riippumatta tuloksista :)

Janessa kysyi muutama päivä sitten, että milloin minä valmistan meille suomalaista ruokaa. Paha kysymys, varsinkin kun en yleensä kokkaa, eikä mieleeni tule yhtään sopivaa suomalaista perinneruokaa. Saa laittaa palautetta jos tiedätte mitään hyviä :) Keksin kuitenkin hyvän korvikkeen. Yritän tehdä näillä näkymin sunnuntaina täytekakun. En tiedä, että pitäisikö sanoa perinteisen suomalaisen täytekakun, koska täällä en ole vastaavia nähnyt :) Reseptin ongin jo Internetistä martoilta, ja tänään pitäisi mennä kauppaan ostamaan tarveaineet. Vähän jännittää, että onnistuuko se kakku :) Kakku on muuten siinäkin mielessä hyvä, että Janessalla ja minulla oli molemmilla synttärit lomien aikana, ja kummankaan synttäreitä ei ole vielä juhlittu mitenkään :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäisenä mieleen tulisi jälkiruokia, esim. letut (vaikka taitavatkin olla alunperin ruotsalaisia) tai pannukakku. Karjalanpiirakat ovat toki perinteisiä (ja hyviä) mutta tuskallisia tehtäviä. Lihapullat ja perunamuusi? Hernekeitto? ;)

Okei, ehkä Berlusconi oli oikeassa siinä mielessä ettei suomalaiset ruuat ole kauhean hohdokkaita, mutta kyllä ne yleensä ihan syötäviä ovat kuitenkin.

Emma

Olli Nevalainen kirjoitti...

Arvaa vaan Emma, että kenellä alkoi kuola valuu suusta, kun luki noita ehdotuksia :) Sama homma tapahtui eilen, kun ajattelin kunnon ruisleipää. Lihapullat ja perunamuusi on myös Ruotsista. Hernekeitto ja karjalanpiirakat on jotain mitä haluan ensimmäiseksi kun pääsen takaisin Suomeen :)

Anonyymi kirjoitti...

Karjalanpaisti ja pottumuusi? Ehkä maailman simppelein sapuska. Voin kertoa reseptinkin jos haluat...

/eve

Olli Nevalainen kirjoitti...

Toi ois ainakin suomalaista ja oikeeta ruokaa. Ei vaan eroa täkäläisestä variaatiosta oikein muuten, kuin olemalla hiukan mauttomampi :/ Eli taidan tyytyä näillä näkymin tuohon täytekakkuun :)