25. toukokuuta 2005

Talviloma alkaa hahmottua

Kun tentit päättyvät kuukauden päästä, lennän Cairnssiin, mikä sijaitsee koillisrannikolla, kivasti trooppisella vyöhykkeellä ja suurien koralliriuttojen vieressä. Täällä Newcastlessahan vallitsee jo talvisää, mikä tarkoittaa aurinkoisena päivänä hieman reilua 20 astetta, mutta kylminä öinä jopa vain viittä astetta. Onneksi aurinkoa tuntuu riittävän. Silti on kiva päästä lämpimämpään Cairnssiin, jossa näyttäisi tälläkin viikolla olevan tasainen 27 astetta.

Lentolipun sain 50 eurolla yhteen suuntaan, mutta lisähintana oli, että lentoni lähtee ennen aamukahdeksaa Sydneystä. Todennäköisesti joudun siis nukkumaan jossain siellä. Yksi tyttö kyllä tarjosi yöpaikkaa sieltä suunnasta, mutta olikohan se vain kohteliaisuus? Perillä vaikuttaisi olevan sitten huomattava määrä porukkaa tästäkin asuntolasta. Kaikki muutkin ovat järkeilleet, että vuoden kylmimpänä aikana on hyvä suunnata pohjoiseen. Aikaa on kolme viikkoa, mutta enköhän kyllästy ennen sitä ja ala matkustaa hitaasti takaisin etelään rannikon ihmeitä matkalla ihastellen.

Total Quality Management on laadunhallintajärjestelmä, joka yllättäen pyrkii toimittamaan asiakkaalle parasta mahdollista palvelua ja laatua. Yksi enkunryhmäläinen, joka mielenkiintoisesti opiskelee matematiikkaa ja liiketaloutta, piti tästä tylsästä aiheesta tänään esitelmän. Kyseisen menetelmän tusinan muun vastaavan menetelmän lisäksi viime syksynä opiskelleena esitelmässä ei ollut paljoa uutta, mutta yllättävän mielenkiintoisesti saksalaispoika sen osasi silti esittää. Opettaja kysyi esitelmän päätteeksi esimerkkejä suurista yrityksistä, jotka ovat ottaneet kyseisen menetelmän käyttöön ja yllättäen esimerkkinä oli Microsoft, joka kuulemma käyttää kyseistä menetelmää oikein menestyneesti. Teki mieli kysyä, että näkyykö tämän menetelmän käyttöönotto Microsoftin tuotteinen kohonneena laatuna, mutta olen kai oppinut olemaan heittämättä huumoria opiskelemastani alasta niille, jotka eivät sitä opiskele.

Päivän olen käyttänyt lukien läpi mielenkiintoista blogia New Yorkissa asuvan portsarin työstä. En sano tuosta enempää, kuin että on kiva tietää millainen baarikulttuuri kyseisessä kaupungissa on. Ja parasta on, etten ole siellä itse :)

Ei kommentteja: