8. toukokuuta 2005

Arkea

Torstain filosofian harkoissa puhuttiin viimeistä kertaa jumaltodistuksista. Hyvä niin, sillä olin jo saanut tarpeekseni niistä. Lisäksi olin nukkunut melko huonosti viime yönä, joten tyydyin lähinnä istumaan hiljaa sen kaksituntisen. Tiukkana ateistina jumalan olemassaolon erilaisten todistusten pari kuukautta kestävä pohtiminen tuntuu siltä, kuin hakkaisi päätänsä seinään. Varsinkin kun vakuuttavin todistus on suunnilleen muotoa: Jumala on käsitteeltään täydellinen. Jumala ei olisi täydellinen, jos hän ei olisi olemassa. Siispä Jumala on olemassa. No ei kukaan tuota tietenkään todeksi väittänyt. Filosofiassahan ei ole totuuksia. Turhautumiseni tuohon tulee vain siitä, että aihe on sellainen, johon minun on hyvin hankala tarttua. Ymmärrän toisaalta, että suurimmalle osalle ryhmästä kyseinen aihe on läheisempi kuin esim. seuraavaksi käsiteltävä Marx, josta taas minä olen hyvin innoissani :)

Selvitin, että paljonko saan ladata tavaraa Internetistä, ennen kuin joudun viikoksi jäähylle. 360 megatavua päivässä. Kuulostaa paljolta, mutta tarkoittaa noin seitsemän minuutin latausta tällä nopeudella. Jos haluan siirtää elokuvan, niin siihen menee keskimäärin neljä vuorokautta entisen puolen tunnin sijaan, johtuen näistä siirtorajoista. ADSL:llä saman elokuvan saisi neljässä tunnissa.

Käytännön vaikutus on, että minun pitää olla melko varovainen siirtäessäni suuria määriä valokuvia nettiin (sillä lailla sain sen viikon jäähyn viimeksi) ja elokuvien siirtämistä ei kannata edes harkita.

Perjantai-iltana kyllästyin pahasti TV:n ohjelmatarjontaan, ja piti viimein selvittää mistä täällä sisäverkosta voi ladata materiaalia. Kaveri tiesi muutaman paikan, ja eilen sitten aloitinkin kyllästyksissäni katselemaan Futuramaa. Mahtavaa. Osan jaksoista olen jo nähnyt TV:stä, mutta nyt pystyin katselemaan niitä alusta asti ja järjestyksessä. Harmittavasti ne oli vain pakattu tosi huonolaatuisiksi. Pidän kuitenkin Futuramasta sen verran, ettei se niin haitannut.

Sain myös viritettyä Skypen toimintakuntoon. Ostin vieläpä puheaikaa televerkkoon, eli voin soittaa sitä kautta tänään äitille äitienpäiväpuhelun. 13 senttiä per minuutti ei ole paha hinta kännykkään maapallon toiselta puolelta. Ikävä kyllä tämän kannettavan mikrofoni on niin huonosti suunniteltu ja sijoitettu, ettei tällä kyllä varmaan viitsi jatkossa rupatella. Hyvä toisaalta niin, sillä en erityisemmin pidä puhelimessa roikkumisesta.

Huomenna on vuorossa toinen kierros kouluihin kertomaan Suomesta. Siitä miten Suomessakin on autoja ja moottoripyöriä :)

Ei kommentteja: