21. toukokuuta 2005

Star Wars Episode 3

Neljänä iltana peräjälkeen ulkoa on kuulunut kuin moottorisahan ääntä. No osa äänistä kuulosti mopoilta, mutta se 12-päkin kokoinen mopo on kuin moottorisaha. Vähän ihmetyttää miten täysi-ikäiset malttavat vielä ajaa rakennusta ympäri mopoilla :)

Eilen käytiin Janessan, Erinin ja Jeshien kanssa katsomassa Star Wars Episode 3. En ole mikään Star Wars fani, en ole edes nähnyt kakkososaa, mutta tämä kolmonen oli silti mielestäni oikein hyvä. Leffan jälkeen menimme johonkin läheiseen ravintolaan, minkä teemana oli jenkki-karjapaimen tai jotain sinne päin. Pöytää piti jonottaa, mutta se meni leppoisasti ravintolan baarissa. Kyseessä on perheravintola, minkä näki esim. siitä, että baarissa oli kyltti, joka kielsi kiroilun ja muunlaisen paheksuttavan käytöksen. Sen vieressä olikin sitten televisio, mistä tuli lyhyitä pätkiä erilaisista urheilulajeista, joissa jokin menee pieleen ja urheilijaan sattuu pahasti.

Illalla vielä korjasin Jeshien kannettavan. Vika johtui siitä, ettei hän ollut päivittänyt konettaan. On sinällään mielenkiintoista, miten pitkän ajan voi viedä muuttaa turvallisuuspäivitykset kokonaan automaattisiksi. Nykyinen tilannehan on Windowsissa sellainen, että ruudun alalaitaan tulee maapallon kuvake, josta ponnahtaa vielä teksti, että uusia päivityksiä pukkaisi. Käyttäjän tarvitsisi klikata kahdesti, että nämä päivitykset menisivät sinne koneelle, ja muutama reikä enemmän olisi tukittuna. Jokin on tietty mennyt vikaan, kun käyttäjät eivät sitä tee. Kaikin puolinhan se olisi järkevää tehdä, koska jälkikäteen sen paikkaaminen vie kymmenen kertaa enemmän työtä, ja jos sattuu olemaan sellaisessa tilanteessa, ettei saa narrattua kaveria tekemään sitä työtä niin se tule kalliiksi.

Aamulla oli vuorossa Rhiannonin kone. Tai on se vieläkin. Tämä on vähän pahempi, sillä kohta on mennyt jo päivä. Välillä tosin käytiin lounaalla Rhiannonin perheen kanssa samassa paikassa, missä Rhiannon on töissä. Kyseinen ravintola on sataman läheisyydessä, ja asiakaskunta koostuu enimmäkseen merimiehistä. Aina jaksaa ihmettyttää kun, näkee baarin peliautomaattiosaston. Täällähän ei peliautomaatteja saa sijoittaa oikein muualle kuin baareihin, joten niitä sitten riittää siellä. Hassuinta on kuitenkin se, että ne ovat kaikki hedelmäpelejä :) Niistä kyllä käytetään nimitystä Poker Machine, mutta korttipelejä ne eivät ole nähneetkään, sillä korttipelit on täällä kielletty :) Hämyisä huone keski-ikäisiä miehiä siellä täällä pelaamassa hedelmäpeliä oluttuoppi kädessä on vain jotenkin outoa :)

Ei kommentteja: