9. toukokuuta 2005

Kouluvierailu

Tänään kävimme muutaman muun asuntolan asukin kanssa Jesmondin ala-asteella esittelemässä maitamme. 20 minuuttia meni kolmessa eri luokassa rutiinilla, tosin viimeisessä luokassa aika meinasi käydä pitkäksi. Oppilaat vaikuttivat hyvin väsyneiltä ja ainakin yksi niistä nukkui melkein koko ajan :) Minun piti ottaa jo valttikortti esiin ja kertoa pakollisesta armeijasta ja siitä, miten siellä saa ampua hyvin paljon :P Palkaksi saimme lounaan, mikä riittää hyvin :)

Olen myös alkanut miettiä itseekkäämpiä etuja kouluvierailuista. Yksi on varmastikin se, että siellä saa esiintymiskokemusta vaikka yleisönä onkin vain pikkuisia. Parin viikon päästä pitäisi mennä yläasteelle 14-vuotiaita moikkaamaan :) Saa nähdä mitä siitä tulee, kun pääsee samaan luokkaan pahinta teini-ikää viettävien nuorten kanssa :) Niille voi varmaan puhua järkevämpää asiaa, mutta toisaalta tieto Suomen isoista lumikinoksista voi olla heille aika yhdentekevää.

Kirjoittelin eilen lukukauden toiseksi viimeisen esseeni. Tarkoitus oli verrata kahta asiaa keskenään ja vertasin vapaan lähdekoodin ohjelmistojen etuja perinteisiin ohjelmistoihin lähinnä ostajan/käyttäjän kannalta. On kiva, kun saa kirjoittaa melko vapaasti mistä lystää. Toisaalta pelottaa, että saatan keskittyä enemmän sisältöön, kuin kirjoitustyyliin. Vain kirjoitustyyli arvostellaan.

Huomasin juuri, että tästä blogin kirjoittamisesta tulee olemaan muutakin hyötyä minulle, kuin se että voin vanhana muistella vaihtovuottani. Tämä on nimittäin kohtalaisen kivaa ja vaivatonta kirjoitusharjoitusta. Minulle on aina kauhean vaikeaa aloittaa kirjoittaminen, ja kirjoittaa perusteellisesti tietystä asiasta, mutta tämä blogi tuntuu auttavan siihen pulmaan, vaikken tänne mitään kirjakieltä tuotakaan. Ja suunnitelmissani on mennä sellaiseen duuniin, jossa joudun kirjoittamaan päivät pitkät :)

Ei kommentteja: