24. toukokuuta 2005

Descartes yllättää jälleen

  1. Jos A voi olla olemassa ilman B:tä, A ei ole B
  2. On olemassa ajattelevia henkiolentoja, jotka eivät ole materiaa

=> Siis ajatukset ovat irrallisia materiasta.

Ei. Tämä filosofian tunti ei tapahtunut unessa. Keskityinköhän jotenkin huonosti, vai eikö Descartes ole todellakaan huomannut mitään hassua tuossa toisessa alkuoletuksessa? No ei tämä vielä mitään. Tunnin lopuksi luennoitsija lätkäytti kortit pöytään ja sanoi, että vieläkin löytyy paljon filosofeja, jotka uskovat, että ajatukset ovat jotain muuta kuin sähköisiä ilmiöitä aivoissa.

Äh! Nyt tajusin: Descartes uskoi Jumalaan, kuten varmaan nekin filosofit, jotka pitävät ajatuksia aivoista irrallisena ilmiönä. No käy tämä oppiminenkin näinkin, että blogia kirjoittaessa alkaa vasta ymmärtämään.

Huominen yläastevierailu siirrettiin aamupäivään, jolloin minulla on koulua, joten en sitten menekään sinne. Ensi kerralla sitten, sillä vielähän näitä kuukausia täällä riittää.

JäynäVaikka koulun kanssa ei nyt kiirettä pidäkkään, niin tylsäksi ei elämä täällä kämpässä kyllä heti käy. Tytöt tekevät toisilleen jäyniä minkä kerkeävät ja vähän väliä kuuluu huutoa aina jostain. Melkein joka ilta joku tytöistä leipoo tai tekee muuten vain jotain hyvää syötävää kaikille. Minä yritän tehdä omaa osuuttani siivoamalla niiden jälkiä.. :) Välillä tosin vähän hankala keskittyä kun kuuluu jotain levotonta, kuten: "When I touch your tit, it's like saying 'Hello, how are you?' " :)

Uutisissa kerrottiin taannoin, että neljäsosa Australiassa ostetusta ruoasta heitetään roskiin. Aihe tuntui aika etäiseltä, kunnes tänään lounaan jälkeen ruoka-astioiden palautusjonossa tajusin, että kaikilla ympärilläni olevista ihmisistä oli lautaset ainakin puoliksi täynnä ruokaa. Se selittää muuten sen jononkin, sillä ruoan kaapiminen roskikseen on melko hidasta puuhaa.

Näin ohimennen koululla mainoksen, että nyt voi maksaa koulun laskut suoraan pankkiin. Ilmeisesti 450 henkilön irtisanomisuhka, joka muuten vastoin ennustustani näyttääkin käyvän toteen, on pakottanut jonkun miettimään, että miten vähentää tarvittavaa työmäärää. Ennenhän kaikki maksut koululle on hoidettu menemällä koululla tietylle tiskille ja maksamalla siellä shekillä, käteiseisellä tai luottokortilla. Toisaalta kai se olisi näin Suomessakin vielä, jos ei olisi ollut lamaa.

Ei kommentteja: