8. toukokuuta 2005

Maalla

Juttelin aamulla kämppikseni Clean äidin kanssa, joka oli käymässä Newcastlessa. Tiesin jo aiemmin, että farmarit ajavat kengurulaumoja takaa autoillaan, niin että ne pomppivat aitaukseen, johon ne sitten tapetaan ampumalla. Nyt kuulin syyn siihen: Kengurut lisääntyvät kuin kanit syömällä peltoja. Ja kyseinen touhu on luvanvaraista.

No he eivät sitä kuitenkaan harrasta. Itseasiassa Clean äiti hoitaa tieonnettumuuksissa kuolleiden kengurujen orvoksi jääneitä pentuja. Kuulemma oli kolme sellaista nytkin hoidossa. Clean sisko ei tykkää niistä, koska pienenä ollessaan noin kengurun kokoinen kengurut tappeli sen kanssa äidin huomiosta :) Näitä kenguruita ei mitenkään erikoisesti lasketa takaisin luontoon vaan ne pomppaavat piha-aidan yli kun siltä tuntuu. Tämä vuosi vain on aiempia kuivempi, joten vihreä pihanurmi houkuttaa enemmän kuin kuiva autiomaa. En tiedä kauheasti lihamarkkinoista, mutta näin täältä katsoen vaikuttaa, että jossain vaiheessa porukka alkaa myymään karjaansa, koska niille ei ole mitään syötettävää. Suomessa heinää säilötään talven varalle, täällä kuivuuden varalle.

Lisäksi hän on hoitanut lukuisia koaloja, joita on kuulemma runsaasti siellä suunnassa. Tosin samalla hän sanoi, että niitä on kyllä hyvin vaikea havaita, minkä olen kyllä huomannut itsekin tarhoissa käyneenä. Ja lisäksi ne eivät päivisin edes tee mitään. Kunhan torkkuvat.

Tiedättekö sen tapauksen, kun murtovaras jäi jenkeissä loukkuun murtokohteen autotalliin kahdeksi viikoksi, joutui syömään koiranruokaa elääkseen ja nosti korvaukset henkisestä kärsimyksestä? No täällä farmarit joutuvat ottamaan vakuutuksen siltä varalta, että luvatta mailla olevat sattuisivat loukkaamaan itsensä. Hyvin menee siis :)

Ei kommentteja: