9. helmikuuta 2005

Seikkailua

Nyt oli hyva reissu. Minullahan ei ole karttaa taalla niin lahdin ulkomuistista sitten etsimaan sita Chinatownia. Ei se nyt ainakaan paivalla tehnyt kauheaa vaikutusta. Oli lahinna sellainen ostoskuja. Tyylikkaampi kuin Mustamaen tori Tallinnassa, mutta muuten sama meno. Pidan enemman tasta Pikku Intiasta. No kun paassyt sen noin kilometrin mittaisen ostoskadun paahan, niin ajattelin kayda viela katsomassa sen sulttaanin kampan, jonka piti olla melkein matkan varrella hotellille. En loytanyt sita :/ Tai jos se oli se yksi paikka mika naytti vahan sellaiselta, niin ei tehnyt vaikutusta. Sen sijaan olin vahan hakusessa suunnista ja tein noin kahden tunnin mittaisen lenkin, mista voi paatella, etta olen ollut aika harhateilla kun siihen mennessa reissu oli kestanyt ehka vartin ja suuntana oli koti :)

Puolen tunnin kavelyn jalkeen olin aika hukassa suunnasta, kun olin niin alhaalla ettei edes pilvenpiirtajien huiput nakyneet, paitsi muutaman joita en tunnistanut. Siina vaiheessa viereen sattui mielenkiintoinen rakennus, mika paljastui kansallismuseoksi tai vastaavaksi. Se oli pienen maen paalla, eli oikein hyva paikka tiirailla tutumpia pilvenpiirtajia. Ei nakynyt. Lahdin kiertamaan museon toiselle puolella, mutta sita kautta ei paassyt sinne, vaan tie johdatteli kaupunginpuistoon. Siella oli komea lampi ja leppoisa tunnelma, kun joka puolella nakyi vaan metsaa. Mutta ennen kaikkea siella oli tie, joka vei korkeammalle :)

Huipulta loytyi Malesian avaruuskeskus :P Mutta ennen kaikkea horisontista siinsi KL Tower, mika on jo parin kilsan paassa hotelliani. Matkalla alas loytyi lisaa kivaa, nimittain Malesian kansallismoskeija. Valitettavasti ainakaan tanaan sinne ei saanut turistit menna, mutta sai sielta pihaltakin jotain kuvia. Kun paatin jatkaa matkaa, menin vahan hiljaisempaa reittia pois ja huomasin vahan oikaistuani kiiltavan lattian kautta edessani kenkia. Katsoin taakse ja kaikki muut olivat avojaloin. Pahin loukkaus muslimia kohtaan on heittaa hanta kengalla. Kengat on kai jonkin epapuhtauden symboli tai jotain. Sen sijaan, etta olisin jaanyt ihmettelemaan heidan reaktioitaan kansallismoskeijan tallomiseen kengilla, paatin jatkaa matkaani ripeasti pois pain :)

Seuraavaksi vastaani tuli jonkinlainen ruohokentta. Ei aavistustakaan lajista mita siella pelataan, mutta oli ainakin iso screeni sen laidalla. Viereisen suihkulahteen luona parveili ihmisia satamaarin, ja sielta loytyi jonkinlainen kuvaussessio. Joku tytto ja mies tanssivat siina. Siita on minullakin videota :) Tasta ei ollutkaan enaa pitka matka kun tormasin kadulle, missa alkoi nayttaa Intialaiselle ja pian tormasinkin jo tuttuun nettipaikkaan :)

Illalla voisi ehka menna katsomaan uudelleen sita kiinalaisaluetta jos siella vaikka olisi silloin jotain ohjelmaakin kaupankaynnin lisaksi. Mutta ruokaa taytyy etsia aivan ensiksi. Ruokahalu kasvaa aina taalla viileassa nettipaikassa, mutta tuolla pihalla on tasainen +34c, mika taas lopettaa aina nalan :)

Ei kommentteja: