20. helmikuuta 2005

Puhelinnumero

Uusi puhelinnumeroni alkoi juuri toimia. Se on +61421521359.

Liittymät ovat täällä paljon kalliimpia. Itse asiassa australialaiset ja jenkit eivät edes tiedä sanaa liittymä. Siis niillä ei ole sille sanalle vastinetta. Ne vain puhuvat sopimuksista teleyhtiöiden kanssa. Ostin halvimmalta tuntuvan prepaid-liittymän. Vertailu on hankalaa, kun kaikilla on erilaiset hinnastot. Kuukausimaksullisia liittymiä kutsutaan täällä nimellä plan, "suunnitelma". Siltä se kuulostaakin, sillä tietyllä kuukausimaksulla saa tietyn summan tekstiviestejä, MMS-viestejä, puheluminuutteja sun muuta sellaista. Ja niiden jälkeen maksat kauheita. Pienin kuukausimaksu on ehkä noin 20 euroa. Itseasiassa prepaidissakin se on vähintään 5 euroa. Onneksi sain suomalaisen liittymäni vaihdettua kuukausimaksuttomaan.

Kännyköiden käytön kalleutta tasoittaa se, että paraskin salami maksaa täällä vain sen verran kuin normaali metwursti suomessa :) Mc Donalds on noin puolet halvempi kuin Suomessa. Eli Big Mac -ateria maksaa noin kolme euroa. Salaattia siinä ei tosin ole yhtä paljoa... Hehe, lisää halppistietoutta. Kaveri kertoi tänään, että oli ostanut neljän litran laatikon viinä 7 eurolla :)

Kämppis (Anna) vähän huolettaa joo. Se muutti tänne aamulla, ja kun noin yhdentoista aikaan olin tarpeeksi hereillä kömpiäkseni olohuoneeseen hän oli siellä jo aloittelemassa poikaystävänsä kanssa. Pari tuntia osasin kieltäytyä ottamasta kaljaa heidän kanssa, ja sitten menin paikalliselle ostarille. Sieltä löytyi paremmat sandaalit ja vähän ruokaa. Jo ennen kuin ehdin takaisin, sain tekstiviestin, että pitäisi mennä johonkin kämppään bileisiin. No, kello olikin jo melkein viisi iltapäivällä :). Tarkoitus oli kai mennä johonkin pubiin illalla, mutta nämä vetävät kaverit olivat liian sekaisin jo siinä vaiheessa :) Toisaalta hyvä näin. Ilta oli hauska.

Ihmiset eivät vaikuta olevan kauhean uskonnollisia täällä, vaikka kirkkoja onkin kaikkialla. Rhiannon, joka kävi katollista koulua, ei koskaan käynyt kirkossa sunnuntaina, mutta Anna, joka on suomalaisittain käsittääkseni aika kova juomaan (vaikka verrattuna suomalaisiin miehiin, ja varsinkin minuun :), käy kuulemma kirkossa aina, kun ei ole sunnuntaisin humalassa. Ja kuulemma useimmiten ei ole sunnuntaisin humalassa. Outoa :)

Huomenna pitäisi etsiä suht halpa vaatekautta, ja ehkä mennä rannalle. Luennot alkavat vasta tiistaina.

Ei kommentteja: