8. helmikuuta 2005

Matkavasymys

Tarkeimmat ensin: Sen tullilapun jattamisella ei pitaisi olla valia. Kavin aamun jalkeen etsimassa sittenkin aika pelottavan ruokapaikan, mutta oli ainakin erinomainen palvelu. Passausta tuli enemman kuin aitilta ja hintaa tuli nuudelisopalle ja kolalle yhteensa euro :)

Palvelu on taalla muutenkin yllattanyt positiivisesti. Kavin istumassa tassa samassa paikassa heti aamusta ja kun ei ollut muuta kuin viiskymppinen (noin 10e), niin eihan nama saaneet siita vaihdettua :) Eivat sitten veloittaneet mitaan. Kavin sit kuitenkin maksamassa sen netin heti ku sain vaihtorahaa. Tunti maksoi 60 senttia. Mika on kuitenkin kaksi kertaa niin paljon kuin virvoitusjuoma.

Seuraavaksi olikin sitten taydella mahalla aika menna kattelemaan kaupunkia. Yritin vahan karttaakin hankkia, mutta ei sellaista loytynyt mistaan. Mutta eipa sellaista kylla loppujen lopuksi tarvinnutkaan. En tieda onko nailla paikallisilla alemmuuskompleksi, kun pilvenpiirtajia on taalla kuin sienia sateella. No niiden kanssa on sitten kuitenkin helppo suunnistaa :) Kaksoistorneissa on 88 kerrosta, mutta noin 40 kerroksen pikkutatteja on arviolta ainakin viisikymmenta. 40 kerrosta nayttaa jo suuremmalta kuin elama. Kaksoistorneihin ei riita adjektiivit :)

Seikkailessani huomasin ettei tama ole oikein jalankulkijan kaupunki. Suojatiet ovat keskimaarin puoli metria leveita. Yhden vaylan oli vallannut osittain jotkut puskat ja yritin vaha niita tokkia tielta, mut ne voitti mut piikeillaan. Sit siirryin tien toiselle puolelle ja siella olikin sitten parin metrin valein avonaisia viemarireikia. Muutenkin kavelijoiden sorsimisen nakee siita, etta jos joku paikka on vaikka muutaman sadan metrin paassa niin siihen paastakseen saattaa tarvita kavella viisinkertainenkin matka.

Ja etaisyydet ovat muutenkin melko suuria. Paikalliset kulkevatkin lahinna mopolla tai autolla. Liikennesaantoja on, muttei niita noudateta. Tuloksena on kylla jonkinlainen sujuvuus, mutta kuolonuhreja on varmaan aika paljon. Mopoilijat kayttavat kylla kuuliaisesti kyparaa, mika on ihan hyva kun mopot kulkee kahdeksaa kymppia ja niilla mennaan mista paastaan, niin lujaa kuin paasee.

Kymmenen kilsan paivalenkki paalle 30c helteessa ja 100% kosteudessa teki sitten kylla hyvasti tehtavansa. Varsinkin kun lentokoneessa ei juuri tullut nukuttua. Parin tunnin paivaunien jalkeen oli todellisia ongelmia paasta ylos. Mutta parempi valvoa niin jos sit vaikka ens yona nukkuis hyvin ja sais totuteltua aikaeroon. Nyt kylla onneksi alkaakin piristya kun taalla nettipaikassa on sen verran hyva ilmastointi.

Jos paivan kokemuksella voi sanoa, niin taalla Malesiassa noudatettavasta Islamista olen saanut hyvan kuvan. Toisin kuin muslimeita katsotaan Suomessa ja varmaan muuallakin kristityssa maailmassa alas pain niin taalla tuntee olonsa oikein tervetulleeksi. Siihen voi olla erinaisia syita, mutta en usko sen olevaan ainakaan raha.

Seuraavaksi olisikin sitten ohjelmassa ruokaa ja aikainen nukkumaanmeno. Jaksaa sitten huomenna kavella maratonin verran :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että oot päässy hyvin perille! Koetahan jaksaa huomenna!!!
//Aki