9. helmikuuta 2005

Kiinalaisten uusivuosi

Eilen sain jo alennusta tasta nettipaikasta. Siis ohi hinnaston. Pelottavaa :)

Ruokaa loysin tuolta jostain sivukadulta, missa oli sellainen suuri sisapiha taynna erilaisia mutupaikkoja. Pidan hirveasti tasta ettei taalla nae pahemmin turisteja. On aika hauskaa huomata syovansa siella misssa paikallisetkin syovat ja etta on ainut valkoinen naama paikassa, minne valkoiset eivat juuri eksy :) Juttelin sitten siina syonnin lomassa jonkun tyypin kanssa, joka kertoi, etta tanaan on kiinalaisten uusivuosi ja tuolla kiinalaiskorttelissa ois kaikkea tapahtumaa. Ilmeisesti myos jotain avoimia ovia niiden koteihin. Eli aika hyva sattuma olla taalla tahan aikaan :) Itsehan majailen kaupunginosassa nimelta Little India. Ja tanaan huomasin, etta sitahan tama todellakin on. Ihmisilla on pilkkuja otsassa jne.

Illalla katsoin telkkarista jotain paikallista saippuasarjaa. Ihmissuhdeongelmat taitavat olla taalla vahan erilaisia kuin meilla. Yhdessa kohtauksessa mies oli melkein kyynelissa kun purki tuntojaan jollekkin naiselle. Keskustelun aihe oli, etta mies oli asunut kuukausia toisen vaimonsa luona yhta menoa ja tama oli sattunut jossain vaiheessa sanomaan, etta olisi syyta kayda moikkaamassa valilla ensimmaistakin vaimoa, ettei se tuntisi oloaan hyljatyksi. Miehen kyynelien syy oli, etta tasta tuntui ettei toinen vaimo rakasta hanta, koska sanoi niin. Perussaippuaa siis :)

Aikaerokin on nyt sit kai kurottu umpeen. Menin nukkumaan joskus ennen yhdeksaa, herasin puolilta oin, pyorin sangyssa ainakin kolme tuntia ja sitten kuin koomasta heranneena avasin silmani aamuyhdeksalta kun aurinko hyokkasi pilven takaa. Sitten olikin aika menna katsomaan kaksoistorneja lahelta. Sinne paastyani huomasin, etta tama uusivuosi taitaa olla suurempikin juhla: Paikallisia porras kuin karpasia sen tornin juurella ja tornin yhteydessa olevan ostarin joka toinen kauppa oli kiinni uuden vuoden johdosta. Niistakin mitka olivat auki ei ollut kauheasti iloa, silla kyseessa taisi olla jonkinlainen luksusostari. Yhdessa suht pienessa liikkeessa valkoinen normaali t-paita jonka merkista en ole koskaan kuullut maksoi 30e. Leviksen farkkuja olisi saanut kylla jo 50 eurolla :) Parempi ehka menna huomenna kokeilemaan kaupunginosaa nimelta Golden Triangle. Sen pitaisi olla vieri vieressa pelkkaa kauppaa. Hyvalla tuurilla siella voisi olla halpaakin.

Seuraavaksi voisi menna seikkailemaan tuonne etelan suuntaan, missa pitaisi olla keskustori, jonkun sulttaanin palatsi ja chinatown.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tekstiähän tulee hyvin lisää... ei ihme, että saat alennuksia nettipaikoista.
Kiinalaisten uudestavuodesta oli täällä suomessakin juttua. On ilmeisesti lesken vuosi tulossa, eli ei kannata mennä naimisiin. Hyvä että oot siellä etkä Las Vegasissa!
//Aki