22. helmikuuta 2005

Ensimmäinen koulupäivä

Kaljun silittäminen tuottaa ainakin täällä ja jenkeissä onnea silittäjälle. Olen ainut täällä näkemäni kalju, jos ei lasketa viime keskiviikkona esiintyneen brittibändin kitaristia, joten pääni on ollut ahkerassa käytössä. Lähdin eilen ajoissa baarista, ja heräsinkin tänään pirteänä ensimmäiseen kouluaamuuni jo yhdeksältä.

Ensimmäinen luento alkoi kymmeneltä aiheella filosofia ja kesti kaksi tuntia. Luennoitsija puhui kaikki asiat kolmeen kertaan hitaalla, hyvin selvällä kirjakielienglannilla ja lisäksi kirjoitti melkein kaikki vielä taulullekin. Oisko ideana ollut tehdä muistiinpanoja? Niihin en kyllä aivan heti lankea.

Kaikesta hitaudesta huolimatta pidin luennosta, koska se oli filosofiasta ja siellä pääsi vaivaamaan päätänsäkin sopivasti. Kurssi vaikuttaa melko helpolta. Parasta on, että tämä on jotain aivan muuta, kuin mitä opiskelisin suomessa :)

Keskipäivällä oli tunnin tauko, ja kävinkin tauolla syömässä täällä kotona pari leipää. Huomasin, että vaikka asun kampuksella, niin alue on laaja ja kaikki luentoni ovat juuri toisella laitaa kampusta. Yhden tai kahden kilometrin matkasta muodostuukin elämäni toiseksi pisin koulumatka ja pisin koulumatka, jonka olen tainnut jalan. Ja kaikki tämä periaatteessa koulun sisällä. Polkupyörä ei olisi yhtään huonompi keksintö.

Iltapäivällä oli vuorossa lakia. Kurssin jälkeen minun pitäisi tietää Australian hallinnosta enemmän kuin liikaa :) Tämä kurssi oli jo vähän haastavampi, sillä osa lakisanoista oli uusia. Kuitenkin aika helppoa tavaraa. Paitsi jos kysyy tentissä päivämääriä. Ainakin luennolla painotti niitä paljon joka välissä.

Luennot ovat hieman tehokkaampia täällä kuin Suomessa. Kahden tunnin luennossa on tuntia ja 45 minuuttia tehokasta opetusaikaa, kun Suomessa on vain tunti ja 30 minuuttia. Toisaalta luentoja on vähemmän. Kerään puolessa vuodessa noin 10 opintoviikkoa kuuden tunnin kuuntelemisella viikottain. Tietty harkat ja harkkatyöt päälle...

Huomenna alkaakin sitten todennäköisesti inhottavin, mutta samalla hyödyllisin kurssi: Akateeminen englanti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava lukea päiväkirjaasi. Yritä jaksaa kirjottaa vielä enempikin, etten turhaan pistänyt bookmarkkeihin :-)