7. kesäkuuta 2005

Lihapullia

Sunnuntaina tein ensimmäistä kertaa lihapullia. Minulla ei kaupassa ollessani ollut vielä oikein hajua, että mitä kaikkea lihapullat vaatii, joten ostin vain jauhelihaa ja kananmunia. Jälkikäteen kun aloin netistä tutkimaan, niin huomasin ettei sen niin väliä ole, että mitä niihin työntää. Tyydyin kananmunaan ja reiluun satsiin mausteita, kun ei muutakaan löytynyt. Ihmetyksekseni niistä tuli ihan lihapullan näköisiä (ja pyöreitä!). Ens kerralla voisi varmaan jotain korppujauhoja vaan lätkäistä myös sekaan, sillä nämä olivat ehkä turhan lihaista tavaraa. Varsinkin kun paistoin ne uunissa, jolloin rasva suli pois ja nesteet haihtuivat :)

Kuten huomaatte, vapaa-ajalla on pelottavia seuraamuksia, kuten tämä innostuminen kokkaamiseen. Ajattelin opetella tekemään kaikkea muutakin kivaa, kun kerran on aikaa ja välineitä. Voisi ehkä pyytää äitiltä makaronilaatikon reseptin :)

Kokkaamisen lisäksi olen käyttänyt aikaa tehden ohjelmaa, jolla voisin kätevästi etsiä tavaraa tästä asuntolaverkosta. Täyttää jo minun tarpeet, mutta ajattelin tehdä siihen vielä ihan ihmisille tarkoitetun käyttöliittymän ja laittaa sitten jossain vaiheessa jakoon. Kyseessä kun on ohjelma, jonka tapaista ei käsittääkseni vielä Linuxille ole.

Jeshie yllätti tuomalla sylin täydeltä karkkia ja suklaata meidän kämppään: "Avuksi keskittymiseen tenttiviikolla. Asuntola maksaa." Tämä ei ole mikään yksittäinen sattuma, vaan esimerkkitapaus australialaisten suhtautumisesta terveyteen, josta tulen kirjoittamaan piakkoin enemmänkin. No ne karkit tuskin kestävät huomiseen, vaikka minun ensimmäinen tentti on vasta kahdeksan päivän päästä. Ollaan nimittäin aika tehokkaita tuhoamaan karkkia :)

Ei kommentteja: