23. kesäkuuta 2005

Enkun koe ja juhannus

Saavuin juuri englannin kokeesta. Kirjoittelin viimeiseen minuuttiin, mutta silti jäi aine uupumaan vaaditusta sanamäärästä. Minua ei ole kyllä luotu kirjoittajaksi. Lukiossa minulla meni aina äidinkielessä melkein ensimmäinen tunti siihen, että sain ekan lauseen väkerrettyä, ja käsinkirjoitettuna joka toiselle riville aineeni harvemmin tarvitsivat enempää kuin yhden kaksipuolisen sivun. Perinteisesti sama ongelma toistui englannin ja ruotsin tunneilla kun kirjoitettiin aineita, tosin niiden vaadittu sanamäärä oli niin naurettavan pieni, ettei ongelma ollut niin paha.

TTY:llä tämä ei ollut ongelma, sillä kurssit ovat alkuvuosina sellaisia, ettei niihin tarvitse juuri paljoa osata kirjoittaa. Taino ei se osaaminen niinkään ole minulla ongelma L:n äidinkielestä kirjoittaneena, mutta vauhti. Nyt kun eteen sitten lätkäistiin tentti, jossa oli alun yhden rivin tehtävien jälkeen kolme kirjoitustehtävää, arvasin ettei tästä hyvä seuraa. Kaksi ekaa kirjoitustehtävää tein kohtuullisen huolellisesti, mutta viimeinen jäikin sitten melkoiseksi räpellykseksi sanamäärän kokoonsaamiseksi, jossa siis siinäkin epäonnistuin :) Toisaalta sen ei taida olla pahemmin niin väliä, että mitä siitä tulee. Läpi menee varmasti.

Tentin jälkeen näin Jussin Oulusta, joka teki siis samaa tenttiä ja sovittiin, että pidetään huomenna jotain juhannusjuominkeja. Pitänee laittaa oluet kylmään. Juhannus ei kyllä välttämättä tunnu täällä kovin kotoisalta. Viideltä illalla on jo aivan pimeää ja huomenna illalla sataa vettä ja on alle 10 astetta lämmintä. Eli nauttikaa te vaan kesästä siellä Suomessa :)

Ei kommentteja: