27. kesäkuuta 2005

Cairns - Paiva 1

Tanne asti on siis selvitty. Saavuin eilen kasin pintaan illalla Sydneyyn, missa oli Rhiannonin kaveri Clancy vastassa. Mietin, etta kun Sydneyn keskustassa ollaan, niin kampan on pakko olla ahdas huonossa kunnossa oleva morska, mutta toisin kavi. Kamppa oli 7. kerroksessa merinakoalalla oleva kolmio suurella parvekkeella, jossa oli keskuslammitys! Valmistunut varmaan tana vuonna ja iso kuin mika. Asukkaina Clancy ja hanen siskonsa. Ja todellakin paras kerrostalokamppa, mita olen koskaan nahnyt. Jonkun isalla pitaa olla paljon rahaa, silla tytot ovat molemmat kokopaivaisia opiskelijoita :) Kampassa tuli mieleen, etta ehka Australiassa asumista voisikin harkita :) Oman asuntolan kylmat tiiliseinat eivat anna ruusuisinta kuvaa talviasumisesta taalla suunnassa :)

Lennon piti lahtea aamulla 7.45, eika minulla ollut tarkkaa tietoa kyydista lentokentalle. Clancy oli illalla nayttanyt mista halpa kyyti lahtee, joten herasin ajoissa ja kuudelta aamulla olin jo kavelemassa kohti pysakkia. Kaytannossa pysakki oli kauhean kalliin nakoisen hotellikompleksin aulassa. Kysyin vastaanotosta, etta mites linjat menee ja ne sanoi, etta juuri meni yksi. Seuraava menisi melkein tunnin paasta. No koska olin ajoissa liikenteessa, ajatelin etta mikas siina, ehtii katella vahan katuja odotellessa. Pettymyksekseni vastaanottovirkailija ilmoittikin puhelun tehtyaan, etta minibussi kaantyykin takaisin noutamaan minut, ja 5 minsan kuluttua olinkin jo kyydissa.

No ihan hyva niinkin, ajattelin, silla saisinpahan hyvat paikat lentsikasta, koska olin niin ajoissa. Kentalla sitten Check-inissa paljastui, etta jos olisin saapunut kaksi minuuttia myohemmin niin eivat olisi paastaneet enaa sisaan :) Vaikka lensinkin kotimaanlennolla, niin kyseessa oli kansainvalinen lento, joka teki vain valilaskun Cairnssissa. Eli puolen tunnin sijaan olisi pitanut olla tuntia ennen kentalla :) Parasta tassa on tietty, etta siina vaiheessa kun tajusin, etta miten hilkulla ehtimiseni koneeseen oli, olin jo ehtinyt siihen :) Ja lento olikin mainio. Kolme tuntia, sisalsi ison lampiman aamiaisen ja ruudulta tuli ohjelmaa. Ja maksoi vain 50 euroa :)

Perilla hostellin tarjoamalla kyydilla hostelliin, joka on karkipaassa tahan asti nakemistani. Sen jalkeen kiertelin pari tuntia rantaa ja katuja. Taalla tama keskustan ranta on aika kehno. Ja itteasiassa uimista ei suositella krokotiilien vuoksi, mutta vastapainoksi sinne on rakennettu tekoranta :) Mika on vahan kuin ilmainen avokylpyla. Ja nayttaisi sekin toimivan. Huomenna varmaan lekottelee sinne. Vaikka oli pilvinen keli niin siella oleva UV-mittari naytti melkein taytta. Aamulla nakee, etta oisko kantsinu kokeilla aurinkorasvaa. Illalla voisi kayda kattomassa tota yhta baaria, mista on paljon mainosta.

Akkituntumalta taalla ei paljoa surffata, koska en ole nahny yhtaan aaltoa. Eli voisi ehka harkita sukellusta taalla ja sitten surffaamista vahan etelampana.

1 kommentti:

Ephief kirjoitti...

Vau, parveke, jossa on keskuslämmitys! Aika luksusta.. ;)