12. kesäkuuta 2005

Lakia

Aloitin lakitenttiin luvun varovaisesti. Eilen sain luettua kaksi sivua, mutta tänään olen kahlannut ehkä jopa kolmasosan aineistosta läpi. Olen käyttänyt lähinnä kirjaa ja jättänyt ainakin vielä luentokalvot välistä. Miksi valita työteliäämpi reitti? Siksi, että se on hauskempi :) Kurssin loppupuoliskon luennoitsija oli tappavan tylsä, ja kalvoista tulisi mieleen lähinnä hänen tylsät luentonsa. Kirja taas on täynnä mitä hauskimpia sivuhuomautuksia, joista yksi dialogi sai minut nauramaan minuutteja.

Kyseessä on dialogi oikeudenkäynnin istunnosta, jossa kantaja on haastanut jonkun tahon todennäköisesti kantajan itsensä terveydentilan laiminlyönnistä onnettomuuden jälkeen:

Puolustusasianajaja: "Eikö joku tullutkin kysymään vointianne onnettomuuden jälkeen?"
Kantaja: "Kyllä, luulen niin"
Puolustusasianajaja: "Ja vastasitte, ettette ole koskaan voineet paremmin?"
Kantaja: "Kyllä, niin taisin tehdä"
*Puolustusasianajaja päättää ja kantajan asianajaja jatkaa*
Kantajan asianajaja: "Voisitteko selvittää tarkemmin olosuhteita, joissa tämä tapahtui?"
Kantaja: "Kyllä. Pian onnettomuuden jälkeen hevoseni, joka jalat olivat murtuneet, potkiutu ympäriinsä. Poliisi meni hevosen luo, painoi aseensa sen korvaa vasten ja ampui sen kuoliaaksi. Seuraavaksi hän meni koirani tykö, jonka selkä oli murtunut ja joka valitti kovaan ääneen kivusta. Hän painoi aseensa koirani korvaa vasten ja ampui sen. Lopuksi hän tuli luokseni ja kysyi vointiani. Vastasin, etten ole koskaan voinut paremmin."

Ei kommentteja: