15. kesäkuuta 2005

Ensimmäinen tentti tehty

Palasin juuri ensimmäisestä täällä tekemästäni tentistä. Ei voi kun todeta, että tuntuipas helpolta. Helpoksi sen voi julistaa tietenkin vasta sitten, kun tietää tulokset, mutta ei sieltä oikein kysymyksiä löytynyt, joihin ei olisi saanut omasta mielestä kattavaa vastausta aikaiseksi ilman liikaa pohdintaa.

Kyseessä oli ensimmäisen vuoden lakikurssi ja mukaan sai ottaa kaksi käsinkirjoitettua A4:sta lunttia. Nämä seikat tietenkin selittävät helppoutta osakseen, mutta luennoitsijan mukaan siltikään noin puolet eivät saa kyseistä tenttiä ekalla kerralla läpi. Onko porukka niin tyhmää vai tarkastajat liian tiukkoja?

Tentit täällä pidetään hieman järjestelmällisemmin kuin kotiyliopistossani TTY:llä. Viikkoja ennen tenttiä voi Internetistä tarkastaa tenttiaikataulut, -sijainnit ja jopa oman paikkansa. Niin, täällä jokaiselle tenttijälle on numeroitu oma pöytänsä, missä tentti tehdään. Nämä pöydät ovat vähintään metrin päässä toisista pöydistä ja reppuja ei saa tuoda luokan etuseinää lähemmäs tenttijöitä. Tentti alkaa sillä, että tenttipaperin lukemiseen annetaan 5-30 minuuttia aikaa, jolloin ei saa koskea kynäänsä. Tämän jälkeen pitää omat nimet, opiskelijanumerot sun muut tiedot täyttää tässä tapauksessa kuuteen eri paikkaan. Ja lopuksi voi aloittaa vastaamisen. Jokaiselle vastaukselle on varattu oma paksuhko vihkonen kansilehdellä. Kun on valmis, täytyy nostaa käsi, jolloin joku tulee tarkastamaan, että kaikki vastaukset löytyy ja antaa sitten luvan lähteä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämäpä on mielenkiintoista tietoa etenkin kun sain maanantaina alustavan varmistuksen siitä että itsekin olen siis pääsemässä Newcastleen vaihtoon ensi keväänä, niin kuin aiemmin olikin jo puhetta. Mitä kautta muuten itse hommasit lentoliput ja paljonko ne maksoivat?

Olli Nevalainen kirjoitti...

Onnea sinulle vaihtoonpääsystä :) Hankin menolipun Kilroylta, ja muistaakseni maksoi 770 euroa. Paluulipun kävin hakemassa viime kuun lopussa kampuksella olevasta STA Travelista, jolloin melkein kaikki joulun aikaiset lennot oli jo myyty ja lippu jonka sain maksoi 900 euroa :/ Muista tehdä välistoppi ainakin toiseen suuntaan lentäessä, koska se ei maksa paljon mitään ja siinä näkee ylimääräisen maan.