24. maaliskuuta 2005

Pääsiäiseksi Dubboon

Viikko on ollu aika hiljainen, maanantaina tai tiistaina kävimme Newcastlelle tunnusmerkillä, eli Nobby's Headilla. Tämä on niemi, jonka päässä sijaitsee majakka, ja majakasta lähtee vielä noin kilometrin pituinen aallonmurtaja, joka suojaa maailman suurinta hiilisatamaa.

Eilisen illan käytin englannin harjoitustehtävään, jossa piti kuvailla 300 sanalla jonkin oman maan yliopiston, laitoksen, organisaation, kerhon tai vastaavan kehitystä. Yritin kaivaa Internetistä tietoa Tampereen teknillisen yliopiston historiasta, mutta sain käsiini vain listan, jossa oli lueteltu eri muutaman tyyppisiä lukuja ja vuosia. Tästä olisi ehkä jotenkin saanut väännettyä 300 sanaa, mutta olisi ollut maailman kuivin teksti. Seuraavaksi kävin läpi muut mahdolliset historiikit mihin olisi henkilökohtaista kosketusta, mutta ei löytynyt sopivaa. Tässä vaiheessa muistin, että olen itse kirjoittanut LSM:n sivuille sen historian. Siinä oli vain 136 sanaa, mutta englanti vaatii enemmän sanoja ja toisaalta kirjoitin vähän laajemmin. Lopulta tulikin kiire pysyä sanarajan puitteissa.

Tänään oli vuorossa filosofian harjoitukset, joissa minun piti pitää esitelmä tiedon alkuperästä. Esitelmää ei pisteytetä, mutta viikon päästä minun pitää palauttaa 500 sanan mittainen essee samasta aiheesta. Ensimmäinen tunti piti käyttää pienryhmässä keskusteluun kyseisestä aiheesta ja toinen tunti sitten itse esitelmään. Minun on pakko ainakin uskotella itselleni, että nämä ensimmäistä vuotta täällä opiskelevat eivät tajunneet tehtävänantoa, sillä kukin heistä luki vuorollaan paperista käytännössä samat asiat kuin mitä kirjassa luki. Loppuun oli lisätty pari lausetta heidän omaa mielipidettään.

Miten päin vain niin pääsin pälkähästä. Joku tyttö luki minua ennen oman paperinsa ja hänellä oli sama aihe kun minulla. Osallistuin kovasti sen jälkeiseen keskusteluun ja omalla vuorollani toin vain pari pointtia lisää mietittäväksi. Materiaalia esseeseen on niin paljon, etten saa kaikkea 500 sanaan.

Tänään lähdemme illan suussa kohti Dubboa, joka on käsittääkseni Newcastlea vähän pienempi, eli ehkä Turun kokoinen kaupunki neljän tunnin ajomatkan päässä sisämaahan päin. Onneksi menemme sinne vasta nyt, sillä vielä kuukausi sitten siellä oli tasainen 40c. Nyt siellä ei pitäisi lämpötilan nousta yli 30c.

Lakiharkoissa kuulin, että tänään on suuret ruuhkat, sillä ihmiset pääsevät tänään pääsiäislomalle. Pitää vaan toivoa ettei kukaan sisämaahan halua :) Perillä odottaisi eläintarha, jossa on tuhat eri eläinlajia ja jonkinlainen perinteinen pääsiäistapahtuma hevoskilpailujen muodossa. Saa nähdä. Takaisin tulen viimeistään tiistaina.

Ei kommentteja: