13. maaliskuuta 2005

Pikkujuttuja

Eilen erehdyin ostamaan makkarapaketin, joka sisälsi kuusi raakaa makkaraa. En ollu moista ennen nähnyt :) No pääsi ainakin todistamaan sen, että suomalaisen makkaran punertava väri johtuu ainoastaan elintarvikeväreistä. Makkarani olivat nimittäin aivan punaisia ennen kypsennystä ja kaikkialta vaalean harmaita kypsennyksen jälkeen. Hyvää makkaraa olikin.

Lakikurssin harkoissa kuulin, että Australiassa vallitsee äänestyspakko. Äänestämättä jättämisestä seuraa sakkoja. Paha sanoa sen aiheuttamista vaikutuksista. Selvin on tietenkin se, että varmaan aika pieni osa äänestämään pakotetuista äänestää Aku Ankkaa tai vastaavaa. Eli suurempi osa ihmisiä todennäköisesti äänestää, mutta mielenkiintoisempi kysymys on, että miten nämä pakotetut äänestäjät äänestävät? Äänestävätkö ne herkemmin suuria näkyviä puolueita? Australiassahan on sama tilanne kuin USA:ssa, missä on käytännössä vain kaksi merkitsevää puoluetta.

Tänään kattelin Australian aikavyöhykkeitä. Melko jännältä kuulostaa, että Western Australian ja South Australian (osavaltioita) välillä on puolet vuodesta 1,5 tunnin aikaero ja toiset puolet 2,5 tunnin aikaero. Käytännön esimerkkinä voisi olla vaikka WA:n puolella asuva vartin automatkan päässä SA:n puolella työssä käyvä ihminen. Jos hänen työt alkavat kahdeksalta aamulla SA:n puolella ja aamutoimiin + työmatkaan menisi aikaa tunti, hänen pitäisi herätä WA:ssa jo 4:30 aamuyöstä. Toisaalta kun hän pääsisi töistä neljältä. Olisi kello kotiin palatessa varttia vaille kaksi iltapäivällä.

Päinvastainen aikaero voisi sopiva minulle hyvin :) Heräisin joskus yhdeksän jälkeen aamulla ja olisin töissä kahdeksalta aamulla. Kotiin pääsisin tosin vasta seitsemältä illalla. Tosin silloinhan ne hyvät TV-ohjelmat normaalisti vasta alkavatkin :)

Ei kommentteja: