2. maaliskuuta 2005

Huono olo

Se alkoi illalla, vatsa vääntelehti. Välillä sattui niin pahasti, ettei voinut olla makuullaan ja välillä taas helpotti. Huono yö. Vääntäydyin kuitenkin aamulla kouluun, vaikka aamupalan syöminen teki tosi pahaa.

En tiedä johtuiko se siitä söpöstä ja hyvää mieltä puhkuvasta norjalaistytöstä, jonka parina olin, vai jostain muusta, mutta vatsakipu unohtui kokonaan päiväksi. Hyvä niin, sillä seuraavaksi oli aika mennä rannalle Rhiannonin ja Richardin kanssa.

Satutin selkäni jo eilen, mutta tänään taisin keksiä syyn. Joskus otan aallot vastaan olemalla selin ja virhe on varmaankin se, että olen pitänyt selkäni suorana jolloin voimakkaat aallot ovat venäyttäneet sen. Rantakeikan jälkeen olenkin nyt joutunut leikkimään kyttyräselkää :) No en sentään polttanut ihoani, niin kuin Richard. Hän käytti runsaasti aurinkorasvaa, muttei tajunnut pistää sitä aivan joka paikkaan. Selkä aika läikillä. Itse käytän aurinkorasvaa paikoissa, jotka olen polttanut aiemmin, eli päänahassa ja hartioilla. En kyllä noitakaan pahemmin ole polttanut. Pahempia polttamia olen saanut Suomessa.

Päästessäni takaisin tänne oli vuorossa matka postiin noutamaan jotain, varmaankin uutta luottokorttia, joka tuli kirjattuna kirjeenä. Myöhästyin kuudella minuutilla, koska rakennus, jonka viimeisessä nurkassa posti oli, on valtava. No tämä ei kauheasti harmittanut, sillä oli lähellä Forumia, joka on täkäläisen yliopiston urheilukeskus. Kuulemma toiseksi paras NSW:ssä. Löytyy kaikkea. Surffaustunteja luvassa ja otin samalla jäsenyyden kuntosalille.

Lakitunneilla olemme tutustuneet Australian hallinnon kehittymiseen alusta alkaen. Se on hyvin mielenkiintoista. Britannia pystyi vielä 1986 säätämään lakeja Australiaan. Eivät tosin tainneet säätää... Täkäläiset osavaltiot ovat yllättävän suurelta osin erillisiä valtioita. Kaikilla on oma perustuslaki jne. Siksi esim. ajokortteja on kuutta erilaista Australiassa.

New South Walesin asukkailla on kuulemma samanlainen suhde Queenslandiin, joka on pohjoisnaapuri, kuin meillä on Ruotsiin. Eli ne inhoavat sitä :) Voi johtua siitä, että kun NSW:n rekisterikilvet ovat neuraaleja, niin täällä usein nähdyissä Queenslandin rekkareissa lukee esim: "Queensland the sunshine state" tai "Queensland the smart state".

Nyt simpsonit ->

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

noh, alas ny olli kirjottelee, lisäsin livebookmarkkeihin ja thunderbirdiin rss mut ei tipu viestejä.. oot alkanu lipsuu :)