9. maaliskuuta 2005

Kouluvierailu

Täällä International Housessa on sellainen vuosittainen toiminto, missä muualta tulleita oppilaita menee paikallisiin kouluihin esittelemään kotimaataan. Tarkoituksena on opettaa lapset suvaitsevaisiksi jo pienestä pitäen, ja ymmärtämään, että muuallakin on elämää.

Kun kuulin ekaa kertaa tästä, niin ajattelin yrittää jättää sen väliin. Luokallinen lapsia on pelottava asia :) Ja sitten kun ne vielä ovat eri kielisiä, niin pelottaa vähän, että saanko niiden puheesta mitään selvää. No suostuttelujen jälkeen menin kuitenkin eilen kuuntelemaan kyseisesten koulujen rehtoreita, ja siellä lämpenin ajatukselle jo sen verran, että ilmoittauduin mukaan. Jännittää vähän :)

Toinen jännityksen aihe on se, että yliopisto on aikeissa sulattaa International Housen toisen opiskelija-asuntolan kanssa samaksi yksiköksi. Tämä tarkoittaisi käytännössä palvelujen huonontumista, yllä mainittujen ohjelmien sekä muiden tapahtumien loppumista. Perjantaina pidämme tästä mielenosoituksen.

Tänään törmäsin telkkua katsoessani Jippiin mainokseen. Piti vähän hieroa silmiä ennen kuin uskoin todeksi. Ei olisi 90-luvun loppupuolella uskonut, että tämä pienten internet-operaattoreiden yhteenliittymä myisi jonain päivänä soittoääniä ausseille :)

Ei kommentteja: