18. lokakuuta 2005

Surffilauta saapui

SurffilautaEilinen päivä oli kyllä jotain masentavaa. Aamun harkkojen jälkeen tulin kotiin ja selailin vaan nettiä miettien, että mitä tekisi. En keksinyt mitään. Sitten tajusin, että olin unohtanut toiset harkat. Toivottavasti tästä päivästä ei tule samanlaista. Loppuviikoksi pitäisi ainakin riittää tekemistä harkkatöistä.

Miles soitti kymmenen jälkeen, että hän voisi tuoda surffilaudan. Kymmenen minuutin päästä hän olikin jo pihassa, ja pääsin ihastelemaan lautaa. Hänellä oli pieni operaatio tyttären kanssa, joka oli läikyttänyt vettä päälleen, tai jotain. Minun mielenkiintoni oli auton katolla olevassa surffilaudassa :)

Huolto-ohjeiden jälkeen kannoin laudan huoneeseeni, ja eteen tuli ongelma. 8 jalkainen lauta on 2,4 metriä pitkä. Huoneessani ei ole niin pitkää vapaata seinänvierustaa ja kattokin on matalampi kuin 2,4 metriä. Tällä hetkellä se on melkein huoneen keskellä viistosti pystyssä seinää vasten vähän kuin tilanjakajana. Kai tuohon tottuu tuossa.

Seuraavaksi luettelen vähän perusasioita surffauksesta. Olin aina surffausvideoilta ihmetellyt, että miten se lauta voi pysyä surffaajan hyppysissä kuin liimattu. No ei sitä lautaa ole kyllä liimattu kiinni, mutta siihen on laitettu vahaa. Ennen ensimmäistä surffausta minun pitää laittaa tuollaista kovaa vahaa pohjalle ja sitten vielä pehmeämpää vahaa päälle. Ja jatkossa pehmeämpää vahaa pitää lisätä noin joka toinen surffauskerta. Mielenkiintoisesti noiden vahojen merkki on Sexwax :)

Kuvissa laudan alla makaavan säilytyspussin toinen puoli on tuollaista aurinkoa heijastavaa materiaalia. Tämä sen vuoksi, että vaha sulaisi pois, jos olisi turhan kuuma. Säilityspussi on aika ehdoton sen vuoksi, että lautaa on melko hankala kuljetella ilman tuota pussissa olevaa olkapäälle laitettavaa hihnaa. Lisäksi 2,4 metrin pituisen järkäleen pyöritteleminen bussissa ja muissa sisätiloissa voisi aiheuttaa kolhuja.

Lautaa kutsutaan longboardiksi ja sen erottaa huippujen käyttämästä shortboardista mm. muodosta ja yllättäen pituudesta :) Kuulemma normaali ihminen saisi käydä surffaamassa joka päivä noin kolmen kuukauden ajan, ennen kuin olisi mielekästä vaihtaa shortboardiin. Mitä pidempi lauta on suhteessa surffaajan pituuteen, sitä helpompi sitä on käsitellä. Tämän näin käytännössä siinä, että Byron Bayssa surffatessani pystyyn päästessäni tuntui kuin lauta veisi minua eteenpäin kuin juna. Täällä kokeillessani vähän lyhyempää lautaa jokainen liikkeeni näkyi myös laudan liikkeessä. Pienempi lauta on myös helpompi saada vauhtiin. Aallon nappaaminen kun ei onnistu paikoiltaan, vaan siihen tarvitaan käsivoimia.

Seuraava haaste on sitten saada kuljetettua tuota järkälettä ahtaiden bussien kanssa. Ilmeisesti joudun käymään maksamassa lipun bussin etuosassa ja sitten kömpiä sisään keskeltä sovittaen lautaa sisään samalla välttäen osumasta kanssamatkustajien päihin. Veikkaan, että tulee mielenkiintoista kerrottavaa lähitulevaisuudessa :P

Ei kommentteja: