19. lokakuuta 2005

Blackbutt & Nelson Bay

RiikinkukkoTänään kateltiin Newcastlea Juhan kanssa. Hän on töissä Nokialla Californiassa, ja on Sydneyssä toisen puoliskon matkassa, jolle tämä on työreissu. Auto ja aikaa käytössään hän pyörähti sitten viettämään iltapäivän Newcastlessa. Ai niin, tiedän hänet siis muutaman vuoden ajalta netin kautta :)

Ensin piti totutella puhumaan suomea taas vaihteeksi. Edellisestä kontaktista olikin jo ainakin se neljä kuukautta. Tietty auttaa vähän, että kirjoitan suomea päivittäin, mutta kyllä se silti vähän kolauttaa :) Sitten lähdettiin kiertämään auton kanssa keskustan rannat ja viimeisellä rannalla pysähdyttiin lounaalle.

Seuraava etappi oli Mustaperseen (=Blackbutt) puisto, jossa kävimme katselemassa koaloja, emuja, kenguruita, vompatteja ja jotain lintuja. Tai onhan emutkin lintuja... Olen nähnyt paljon koaloja, mutta tällä kertaa ne jopa liikkuivat vähän. Venyttelivät raajojaan unien välillä. Koala-emo näytti aika herttaiselta poseeratessaan pentu sylissään, kameralle ei tosin tästä riittänyt, kun piti jo jatkaa unia.

Seuraavaksi käytiin katsomassa tollasen päälle 30 km käytännössä Newcastlen keskustasta lähtevän rannan toinen pää. Sieltä löytyi sellainen pieni turistikaupunki kuin Nelson Bay, jossa joimme teet.

Oli kiva kiertää välillä Newcastlea. On helppo muuntautua turistiksi, koska ei todellakaan tule normaalisti tehtyä mitään leffassa tai rannalla käymistä kummallisempaa. Vielä tätäkin kivempi oli puhua välillä asiaa :) Maailmanpolitiikkaa ja vastaavaa. Voitte arvata miten raikasta vaihtelua se on hoitsutyttöjen ja muutenkin aussien "ei kiinnosta, kunhan bensa on halpaa" -asenteen keskellä. Onneksi Louise ja muutama henkilö täällä asuntolassa auttavat välillä asiaa myös :)

Ei kommentteja: