3. elokuuta 2005

Viikko

Tylsää. Koulukiireet eivät vielä paina päälle, ja toisaalta en vielä viitsi rasittaa itseäni liikaa fyysisestikään, joten olen istunut lähinnä sisällä ja käynyt tunneilla. Televisio alkaa kyllästyttää, joten eilen aloin pitkästä aikaa ohjelmoimaan.

Tänään erehdyin laskeskelmaan rahatilannetta. Vaikka en opiskeluaikana pahemmin rahaa kuluta, niin parin kuukauden välein olevat parin viikon lomat ovat kyllä kuolemaksi. Tämän kuun lopussa selviää, että saanko stipendin Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä. Näillä näkymin siitä riippuu, että matkustanko kevätlomalla Australian keskiosaan katsomaan suurta punaista vuorta ja vähän pohjoisemmassa majailevia krokotiileja, vai vietänkö loman koodaten kotona.

Luulen vähän, että englanninkieli saa minut käsittämään monen asian vähän hienompana kuin se onkaan. Vähän samaan tapaan kuin englanninkieliset tittelit kuulostavat joskus hienommilta kuin suomenkieliset. Erityisen selvästi tämä näkyy eBusineksen luennoilla. Tänään yhtenä aiheesen oli Decision Support Systems (for senior management), eli päätöksentekojärjestelmät ylemmälle johdolle. Yksi maininta, josta saatiin erimerkkikin, oli se että näissä järjestelmissä täytyy olla drill down capability. Esimerkkinä oli 10 rivin Excel taulukko, josta luennoitsija piilotti kyseiset rivit, jolloin jäljelle jäi vain sarakkeiden otsikot ja rivien keskiarvot. Nyt kun esimies tulisi ja tutkisi keskiarvoja, hän voisi tarvittaessa ottaa esille kaikki rivit ja sitten taas piilottaa ne. Kätevää eikö totta :) Tunnen olevani kauppaoppilaitoksessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pystyykö arviota heittämään paljonko valuuttaa palaa / kk, jos normi matkustamiset+aktiviteetit ottaa mukaan?

-wzr