7. elokuuta 2005

eBusiness -harkat

KoiraSaatuamme tunnin aluksi porukan jaettua ryhmiin, aloitimme tekemään ensimmäistä tehtäväämme, joka sattui olemaan paperinen koira, kuten kuvasta näkyy. Harjoituksien pitäjä arvuutteli tehtävän jälkeen, että miksi hän teetätti meillä kyseisen tehtävän. Olin ehdottelemassa, että ehkä hän halusi tutustuttaa meidät konttorityön pieniin iloihin, mutta jollakin muulla ehti välähtää ennen minua, että kyseessä oli keino saada ryhmän jäsenet tutustumaan toisiinsa.

Seuraava työ oli kuunnella video tekaistun firman toiminnasta ja pari sen firman käyttämää dokumenttia, joiden avulla vastasimme muutamaan kysymykseen. Ryhmässämme oli kolme jäsentä, joista ensimmäinen oli melko rento, mutta ahkera. Halusi tehdä työn kohtuullisen hyvin ja hyvässä ajassa. Toinen, David, taas tuntui ottavan enemmänkin paineita, mikä on sinällään vain hyvä asia, mutta kun sen yhdistää siihen, että hän ei pystynyt kirjoittamaan sanaa enempää minuutissa, ja ei meinannut ymmärtää kysymyksiä, jota paikkasi yrittämällä kirjoittaa kaiken mahdollisen vastaukseksi, aikaa hukkaantui aika lahjakkaasti. Kun alkoi näyttää siltä, että olimme viimeisiä työtä tekeviä, otimme toisen kaverin kanssa ohjat käsiimme, karsimme Davidin löpinöistä puolet pois, ja laitoimme paperin sitä tahtia tulostumaan, ettemme ehtineet laittaa edes pistettä viimeisen virkkeen perään saati sitten nimiämme, jotka lisäsimme lopuksi kynällä.

Harkoista poistuessamme ja jutellessa niitä näitä selvisi, että David tuntee enemmän suomimetallisceneä kuin useimmat samaa musiikkia kuuntelevat kaverini :) Hän nimesi hetkessä viisi suomalaista bändiä, ja on käynyt useimpien keikoillakin. Myöhemmin saman kurssin luennoilla vieruskaveri kertoi matkustavansa ensi kesänä Eurooppaan ja kuulemma Suomikin olisi suunnitelmissa. Yritin puhua hänelle järkeä, että Suomi on hornankuusessa Keski-Euroopasta, ja vain muutaman viikon lomalla opiskelijabudjetilla tuskin sen arvoinen kokemus. En tosin ole varma sainko hänet vakuuttuneeksi :)

Ei kommentteja: