13. elokuuta 2005

Syökää kanaa

Kana on hieman korostetussa asemassa täällä. En ole nähnyt kauppojen grillitiskeillä mitään muuta kuin kanaa eri muodoissa. Edellisessä kaupassa raa'at kanatuotteet oli eroteltu lihatiskiltä omalle kanatiskilleen, joka oli keskeisemmällä paikalla kuin lihatiski (tiskillä tarkoitan paikkaa, missä on ihminen palvelemassa). Kun tulin kaupasta ulos, vieressä oli pikaruokapaikan näköinen putiikki, minkä ikkunoihin oli teipattu muutama käsinkirjoitettu A4:nen, joissa luki "Whole chicken $9,90". Paikasta sai tämän lisäksi vain kanaa varmaan kymmenessä eri muodossa lisäkkeineen.

Yllättäen moni pikaruokapaikka perustaa tuotteensa myös yksinomaan kanan varaan. KFC on jenkeistä kotoisin oleva pikaruokaketju, joka on kuin McDonalds rakennettuna kanan ympärille. Red Rooster taas on paikallinen pikaruokaketju, joka myy enemmän kotiruokamaisia kana-aterioita.

Miten yhdentyyppinen liha voi nousta muiden joukosta tällaiseen ylilyöntiasemaan? Missä on pikaruokaketjut, joiden tuotevalikoima koostuu pelkästään sianlihasta? Onkohan kana jotenkin helpompaa valmistaa?

Ei kommentteja: