3. huhtikuuta 2005

Hiljainen viikko

Lämpimät kelit tulivat vihdoin takaisin. Viime yöt olen nukkunut t-paita päällä ja täkin lisäksi myös päiväpeitto päällä, mutta nyt ikkunat ovat saaneet olla täysin auki, sillä ulkona on lämpimämpi kuin sisällä.

Aamulla munakokkelia tehdessäni huomasin syyn, miksi ostamani isot kananmunat olivat isoja. Niissä oli kaikissa kaksi keltuaista. Tuleekohan sellaisesta munasta myös kaksi tipua?

Filosofian kirjoitelma oli hankala homma, vaikka minulla oli pitkä lista käsiteltävistä asioista, melko hyvä kuva mielessä siitä, mitä haluan kirjoittaa ja vaadittava pituus oli vain 500 sanaa. Aloituskappaleen kirjoitan aina kolmeen kertaan, ennen kuin pystyn elämään sen kanssa edes joten kuten. Yleensä sen jälkeen itse asia on kohtuullisen helppoa, mutta ei filosofian kanssa. Kun pysähtyy miettimään, miten ilmaisisi tietyn argumentin uskottavasti, niin toki siinä alkaa miettimään mahdollisia vasta-argumentteja, ja pian huomaakin, ettei argumentti olekaan validi. Samalla keksii uuden argumentin, ja kun sitä alkaa taas pukea sanoiksi niin käy samalla lailla.

Kirjoittaminen on siis hyvä tapa filosofoida, mutta filosofointi taas johtaa kirjoitetun hylkäämiseen. Huono tapa tuottaa tekstiä siis. Onneksi jossain vaiheessa sain keksittyä sellaisen argumentin, jolle en keksinyt pätevää vasta-argumenttia, ja sanamäärä täyttyikin nopeaan.

Myös viikonlopun olen käyttänyt koulutehtävien parissa. Hyvää rentoutumista kouluviikosta :) Onneksi on melko kivoja tehtäviä: Valmistelen esitelmää aiheesta The Communication Methods of The New Age. Käytännössä esittelen sähköpostin, messengerin, irkin ja muutaman muun internetin yli toimivan kommunikaatiotavan, niiden erot ja miten ne suhtautuvat organisaatioiden viestintätarpeisiin. On mukavaa tehdä esitelmää aiheesta, josta on oikeasti kiinnostunut.

Tänään keskityin lukemaan ensi viikon lakitenttiin. Kirja on A4-kokoinen, 800-sivuinen, pienifonttinen ja kannessa komeilee isolla sinisellä 'The Law'. Kuulostaa tylsältä, mutta vaikka onkin täyttä asiaa, mukana on paljon huumoriakin. Johtuisiko huumori siitä, että kirja on australialainen. Mene ja tiedä, mutta esim. seuraavat lainaukset oikeuden käsitteestä saivat minut hymähtelemään.

"In England, justice is open to all - like the Ritz Hotel."

"Justice is what happens when the money runs out."

Eilen oli taas yhdet bileet paikassa nimeltä 'CBD Hotel'. Jostain syystä suurin osa paikoista, joiden nimessä on sana hotel, ovat vain baareja. Huomasin kiroavani kallista olutta, kun se maksoi $3.60 (=2€). Ranskalaistyttö oli kuulemma opiskellut englantia vain neljä vuotta. Sen kyllä huomaakin: minulla oli äärettömiä vaikeuksia saada selitettyä hänelle, että olen suomesta :) Nyt alan epäillä, että kun tästä huolimatta keskusteltiin jonkin aikaa, niin ymmärsiköhän hän mitään muutakaan mitä sanoin.

Toinen asia, mikä kirkastui baarissa oli, että minua vanhemmat ihmiset on kaikki sijoitettu tuonne vähän matkan päähän omaan rauhaan. Onneksi en ole vielä niin vanha :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä huomio tosta filosofisesta kirjoittelusta. Itse olen asian hoitanut niin, että kirjoitan teesit ja myös sitten siihen mieleen tulevat anteesit kaikki paperille ja se pohdinnan prosessi onkin sitten filosofiaa.
On tietty mahdollista kirjoittaa pelkästään ajatusten lopputulema, mikä itellä on yleesä, "riippuu mistä roikkuu"... eli noin pääsen vain kolmeen sanaan, jos otsikkoa ei lasketa :)

Anonyymi kirjoitti...

... niin Terveisin Aki