11. huhtikuuta 2005

Annan syntymäpäivät

Perjantainen matka Dubboon meni nopeasti. Rhiannon on saanut ajokortin hiljattain ja omaa Tommi Mäkistä veressään. Ekan vuoden ajokorttilaiset saavat ajaa täällä vain 80 km/h, mikä tarkoittanee, että Rhiannon menettää korttinsa heti kun törmää ensi kertaa poliisiin.

Perillä harjoiteltiin lauantaisia synttäreitä. Ensin Pastoral'ssiin ja sitten Commercialiin. Paluumatkalla työnsin juuri juomani veden ulos. Olisi ehkä pitänyt syödä jotain muutakin sinä päivänä kuin pieni mäkkiateria.

Seuraavana päivänä Rhiannon vei minut ja Mattin (kämppis) jonkun Annan kaverin luo, sillä Rhiannon joutui odottamaan serkkuaan iltaan asti ennen kuin pääsisi synttäreille. Annan kaverilla olisi aikaisempi kyyti tarjolla. Odottelimme lähtöä hänen takapihallaan, jonne kerääntyi pikkuhiljaa enemmänkin porukkaa. Hänellä oli lemmikkinä ankka, joka on ilmeisesti kohtuu yleinen lemmikki täällä päin. Yksi saapuneista tytöistä oli juonut ilmeisimmin koko yön ja saapui paikalle omalla autollaan. Tiesi tankanneensa autonsa, muttei muistanut siitä kuulemma mitään.

Synttäripaikka oli parin tunnin matkan päässä. Kyseessä oli lato keskellä aavaa ja kuivaa peltomaisemaa. Kuivalla tarkoitan sitä, ettei vettä näe missään, kasvit ovat yleensä ottaen keltaisia ja niin harvassa, etteivät pysty peittämään oranssia maaperää kunnolla.

Synttäreiden teemana oli Australia ja minä olin päättänyt pukeutua aboriginaaliksi. Kyseessä oli pikkuriikkisen provosoiva valinta, sillä varsinkin maalaiset ovat täällä hyvin rasistisia. Vertauksena voisi olla, että jos joku pitäisi Suomessa teemabileet aiheena Suomi ja joku pukeutuisi niihin mustalaiseksi :) Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä pitänyt valita sanansa tarkemmin, sillä kun selitin myöhemmin iltaa bumerangini puuttumista sanoin, että valkoinen mies vei sen minulta pois. Sinällään totta, sillä se hajosi kun joku kokeili heittää sitä, mutta kun valkoiset ovat vieneet aboriginaaleilta lapsia pois vielä 70-luvulla, voi olla liian aikaista viitata siihen huumorilla.

Juomat pidettiin paikan päällä kylminä kylmälaatikoissa, jotka täytetään yleensä puoliksi jäillä. Jäätä myydään jokaisella huoltoasemalla hintaan 1,8e/5kg. Lisäksi grilli kävi kuumana koko illan. Latoon oli viritetty soimaan musiikkia suurista kaiuttimista ja pihalla oli tynnyreitä, jotka oli täytetty puulla ja alaosat oli rei'itetty. Illan tullen ne sytytettiin lämmittämään. Kyseessä oli siis täällä tyypilliset landebileet (bush party). Ilta oli normaalia lämpimämpi. Tarkenin lannevaatteessani hyvin noin kahteen asti aamuyöllä, jolloin huomasin pitäväni turhan paljon roihuista ja vaihdoin lämpimämpää päälle.

Nukkumaan menin viimeisimpien joukossa noin viideltä aamulla. Olin suunnitellut nukkuvani jossain nurkassa pelkän huovan kanssa, mutta Natin teltasta löytyi vapaa paikka ja oloihin nähden paksu patja. Tuntia myöhemmin aiemmin illalla sammuneet alkoivat auringon noustessa innostua kuin vampyyrit auringon laskiessa ja melussa oli välillä vähän hankala nukkua. Nousin ylös kymmeneltä aamulla, jolloin porukka oli sopivasti jo purkamassa paikkoja. Muutama paikallinen Annan kaveri piti hauskaa avolava-autoillaan. Niitä kutsutaan uteiksi ja farmareilla ei paljon muita autoja olekaan. Miten näillä sitten voi pitää hauskaa? Juomalla edellisen päivän iltapäivästä asti ja aamulla ajamalla ympyrää keskellä aavaa nostaen samalla suuria hiekkapilviä. Pitäisi varmaan olla kyydissä ymmärtääkseen sen hauskan puolen :)

Paluumatka Newcastleen meni aika pitkälti nukkuessa. Olen täällä keskiviikkoon, jolloin lähdemme Mattin kanssa Tasmaniaan. Välipäivät menevät latautuessa viikonlopusta.

Ei kommentteja: