8. huhtikuuta 2005

Kouluviikko

Viikko on ohi. Tiistain lakitentti tuntui menevän loisteliaasti, mutta tuloksia ei vielä ole tullut. Kyseessä oli juonikkaat monivalinnat, joista yhdessä piti esim. tiputtaa joukkoon kuulumaton latinalainen termi pois. Kun satuin opiskelemaan vain kyseisten termien tarkoittamat asiat ja niiden englanninkieliset lyhenteet, oli kysymyksessä kivasti haastetta :)

Heti seuraavana päivänä oli vuorossa englannin esitelmä. Hirveällä kiireellä sain sen valmiiksi juuri ja juuri edellisenä iltana, eikä harjoitteluun juuri jäänyt aikaa. Yllätyksekseni huomasin silti vain rypisteleväni muistilappuni kasaan esitelmän tiimellyksessä ja siitäkin huolimatta esitelmä oli ennemminkin liian pitkä kuin liian lyhyt. No tässä oli hyvät puolet esityksestä :) Pienen harjoittelun vaikutuksen olen huomannut suomenkielisissäkin esitelmissäni. Selkeä artikulointi on vähintäänkin haastavaa kun sitä yrittää tehdä kesken esitelmän. Ehkä aika auttaa tämän kanssa. Tärkeintä minulle kuitenkin on, etten lue esitelmääni paperista, ja että keskityn selittämään asiaa syvällisemmin pelkän kalvojen ääneen lukemisen sijaan.

Heti esitelmän perään olikin aika käydä käsiksi filosofian esseeseen. Keskiviikon saldoksi jäi 250 sanaa tuhannesta vaaditusta ja selkä suunnitelma torstaiksi. Torstaina jouduin koulun jälkeen menemään kaupungille metsästämään sopivaa tavaraa lauantain synttäreille: kämppikseni Anna täyttää 21 vuotta ja pitää Dubbon läheisyydessä suuret bileet. Ilta meni tämän jälkeen kevyesti filosofian esseen loppuun kirjoittamiseen. Pääsin nukkumaan sentään ennen kahta.

Tänään kun viimeistelin esseetäni palautusta varten koululla, törmäsin toiseen suomalaiseen, Lauraan. Kuten Jussi, hän on myös Oulusta, ja itseasiassa Oululaisen ystäväni ystävä. Taas huomasin, että olisin todennäköisesti puhunut virheettömämpää englantia kuin suomea. Kumma miten vaikea on aloittaa puhumaan äidinkieltä, jota ei ole aktiivisesti käyttänyt muutamaan kuukauteen. Toinen suomalainen täällä, jonka kanssa olen jutellut, mutten tavannut, opiskelee journalismia. Erikoista tässä on se, että hän suorittaa koko tutkintonsa täällä. Tämä tarkoittaa sitä, että hän maksaa noin 10000e lukukausimaksuja vuodessa ja käteen jää neljän vuoden tutkinto, mikä siis vastaa suunnilleen ammattikorkeakoulua. Oppii varmasti englannin ja kulttuurin, mutta ei kyllä kovin kustannustehokkaalta kyseinen ratkaisu minun päässäni kuulosta. Voi tietty olla, ettei hinnalla ole niin väliä hänelle.

Aamuinen englannintuntini olikin viimeinen tältä vuosineljännekseltä. Edessä kahden viikon loma ja Tasmania. Ensimmäisen viikonlopun vietän kuitenkin Dubbossa synttäreillä. Kyydin lähtöajaksi sovittiin heti lounaan jälkeen. Hyvässä lykyssä pääsemme siis matkaan ennen päivällistä. Kello on nyt puoli yksi :)

Ei kommentteja: