27. huhtikuuta 2005

Ei sipsejä

Huomasin katsovani sipsipussia tekemättä mitään. Vatsani ei ollut täysi. Normaalisti olisin siis ottanut ainakin muutaman. Kyse ei ollut painonpudotuksestaan tai mistään sellaisesta. Sipsit olivat vain maustettu viinietikalla. Melkein kaikki näkemäni sipsit on maustettu viinietikalla. Ei viinietikka maistu erikoisen pahaltakaan, mutta pidemmän päälle ei vaan tee mieli. Sama reaktio varmaan minulla kuin näillä salmiakin kanssa.

Katselin eilen syksyn kursseja. Tällä kertaa otan vähän haastavampia kursseja, mutta pitäydyn silti vain kolmessa kurssissa, vaikka niitä voisi ottaa neljäkin kerralla. Tällä kertaa kurssien sisältö on vähän vaikeampi selittää. No ensimmäinen on helppo. Se on henkilöjohtamista. Toinen on myös melko helppo selittää: se käsittelee Internettiä ja yritystoimintaa. Kolmas liittyy jotenkin Internetin tuomiin muutoksiin sosiaalisissa kanssakäymisissä. Jokaisessa noista kursseista pitäisi olla paljon harjoitustöitä.

Enkunopettaja kysyi aamun tunnilla, että "Do you have a photographic memory?" (Onko sinulla/teillä valokuvamuisti?). Vastattuani ei, tajusin että kysymys oli suunnattu pelkästään minulle. Parin sekunnin päästä siitä tajusin vihjeen ja otin kynän ja paperia ja aloin kirjoittamaan sanoja ylös.

Inhoan käsinkirjoittamista, ja onneksi viime vuonna huomasinkin, että kun lopetin muistiinpanojen teon, sain jopa parempia arvosanoja kuin ennen. Selitän sitä sillä, että kun muistiinpanoja tehdessäni yritin pysyä mukana nopeissa kalvonvaihdoissa, en kerennyt kuuntelemaan puhetta. Ja juuri puhe on minulle hyvin tärkeä elementti oppimisessa. Ei liene yllätys, että luennoitsijat korostavat puheessaan juuri tentissä olevia asioita. Toistavat niitä monta kertaa ja kertovat tarinaa niiden ympäriltä. Ei minulla puhemuistiakaan ole, mutta keskittymällä kuuntelemiseen opin paljon vähemmällä vaivalla, kuin kirjoittamalla ylös tiivistettyjä tietosirpaleita.

En tosin kiellä sitäkään, että kun tenttiin tulee sanakoeosuus, voisi olla hyödyllistä kirjoittaa ne muutama kymmenen sanaa ylös, joista kysyttävät sanat valitaan :) Saman aineen tauolla huomasin puhuvani englantia Jussille. Puhuin asiani loppuun ja pienen taon jälkeen jatkoin suomeksi. Suomenkielinen puheeni kuulostaa siltä, kuin joku muu kuin minä puhuisi sitä. En pidä siitä tunteesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihme sipsejä... Nyt en kommentoi juttua mutta arvelin tässä kysyä että millä kameralla otat noita kuvia? Ja ne pari videopätkää lienee otettu samalla kameralla vai? -Kankku

Olli Nevalainen kirjoitti...

Canon Digital IXUS 40 on toi kamera. Toi tieto löytyy muuten jokaisen kuvan EXIF-tiedoista myös :) Pieni ja näpsäkkä kamera on kyllä. Ei koskaan rasita kuljettaa mukana painon tai koon vuoksi, ja silti tarvittaessa löytyy säätämiseen varaa ainakin minun tarpeisiin.