10. joulukuuta 2005

Christchurch

Eilinen ilta oli aika vauhdikas. Meni kokonaan jutellessa hostellin eri asukeille. Pelottavaa. Yksi niista oli juuri saapunut Antarktikselta. Yllatyksekseni kuulin, etta Antarktiksella on normaalisti tuhansia ihmisia samanaikaisesti. Ja eri mailla on siella omat reviirinsa, jotka kehittyivat kylman sodan aikana.

Aamulla otin sitten ensimmaisen bussin tanne Christchurchiin, jonne juuri saavuin. Lentoni lahtee huomenna aamulla, eli minulla on nyt tama iltapaiva ja ilta viela aikaa. Voi olla etta vain makoilen ja kattelen telkkua :) Tama kaupunki on kuitenkin jo aika lailla nahty.

Viisumitoimistosta tuli postia. Kyselin heilta viikko sitten, etta miksen saanut turistiviisumia niiden systeemin avulla. Maili oli vahan sen tapainen, etta tuskin lukivat minun mailia lapi ennen kuin laittoivat jonkun puoliksi automaattisen vastauksen. Sain sielta sen verran selville kuitenkin, etta minun olisi pitanyt ilmoittaa heille hyvissa ajoin, etta olen lahdossa ulkomaille, jotta olisin sen turistiviisumin taalta kasin voinut hankkia. Nyt minun pitaakin ilmeisesti menna istumaan heidan toimistoonsa, jotta saan muutaman lisapaivan oleskeluaikaa :/

2 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Itsekin aioin tehdä reissun uuteen-seelantiin ja hakea sitten siellä australiaan work&holiday viisumia sen jälkeen kun student-viisumi menee vanhaks.
Ei taidakaan olla niin yksinkertasta kun sinäkin joudut johonki toimistoon vielä menee? :)

Olli Nevalainen kirjoitti...

Ei se kylla todellakaan ole niin yksinkertaista kuin luulisi. Voit aloittaa tietty lukemalla heidan weppisaitin lapi. Siella on paljon asiaa. Mutta ela tee samaa virhetta kuin mina, ja luota siihen etta siella sivustolla on kaikki tarpeellinen tieto.

Kun olet perilla Australiassa, niin joko soita niille kuukausia etukateen tai laita mailia. Mailin kanssa vie helposti viikon, jos tulee vastausta ollenkaan, joten aikaa tarvitaan.