8. joulukuuta 2005

Christchurch

Taa tuntuu olevan jonkinlainen trendi taalla nykyaan, etta tv-sarjat ladataan netista. Joskushan se oli vaan norttien puuhaa, mutta jos alkaa spontaanisti puhumaan jonkun nuoren kanssa jostain tv-sarjasta, niin ei mene pitkaan, kun tama muistuttaa, etta netista voi ladata kaikki tuotantokaudet. Tama on hyva esimerkki siita, miten nama sarjat ladataan tekijanoikeuksia kunnioittamatta ei rahan vuoksi, vaan siksi, etta se vain on katevampaa katsoa hyva sarja omaan tahtiin. Ja toisaalta siksi, etta monesti sarjat tulevat televisiosta vasta vuoden tai parin paasta niiden ilmestymisesta. Varmaan kohta tv-sarjojen tuottajat lahtee mukaan pyhaan sotaan terrorismiin kannustavan piratismin peraan. Vaihtoehto olisi tietty muuttaa palvelua asiakkaiden toiveiden mukaiseksi. Siis niin, etta episodit voisi ostaa heti niiden ilmestymisen jalkeen netin kautta.

Eilen tuli telkkarista helikopterimainos. Siis mainos, jossa mainostettiin jotain uutta helikopterimallia. Tama kertoo vahan siita, miten paljon taalla kaytetaan helikoptereita. Pienimmissakin kylapahasissa on lentokentta.

Huomenna pitaisi menna Kaikoruaan sukeltelemaan. Pari sukellusta maksaa noin 100 euroa. Ennakkotiedoista poiketen hylkeita ei todennakoisesti paase nakemaan, koska ne viihtyvat matalemmissa vesissa, mutta huomennahan se sitten selviaa, etta mita siella nakee. Hyva kuitenkin varmasti kayda vahan kertaamassa sukellusta, ja ymparisto on taalla kokonaan erilainen kuin Suurella Valliriutalla.

Ei kommentteja: