3. marraskuuta 2005

Turvallisuustesti ja terroriuhka

Tänään oli tarkoitus ottaa osaa tollaseen lentoturvallisuustestiin. Tässä testissä lentoturvallisuusviranomaiset mittaavat tässä tapauksessa Jetstar-nimisen halpalentoyhtiön toimia onnettomuustilanteessa. Minun oli tarkoitus esittää normaalia matkustajaa.

Jälkikäteen ajatellen olisihan se pitänyt arvata miten käy, kun ottaa viimeisen bussin. Aikaisempi bussi olisi vaan ollut 70 minuuttia aiemmin, jolloin olisin joutunut istumaan lentoasemalla päälle tunnin. Sen lisäksi, että tämä bussi oli jo lähtiessä kymmenen minuuttia myöhässä, ovi hajosi puolivälissä matkaa. Kuski yritti korjata sitä varmaan 20 minuuttia ja heilutteli käsiään toiset 20 minuuttia :) Samassa kyydissä ollut eläkeläispariskunta nauroi paidalleni, jossa luki "Boldly going nowhere..." Lopulta paikalle tuli toinen bussi. Toinen kuski sai oven siedettävään kuntoon sitten minuuteissa :)

Perille lentokentälle saavuin melko tarkkaan tunnin myöhässä. Kävin kääntymässä sisällä ajatellen ainakin pahoitella, että missasin harjoituksen, mutta ei siellä ollut ketään. Enkä malttanut jäädä etsimäänkään, sillä seuraava bussi takaisin kaupunkiin lähti muutaman minuutin sisällä, ja sitä seuraava vasta yli tunnin päästä. Harmittaa.

Pääministeri John Howard varoitti eilen Australiaa koskevasta terroriuhasta. Hän väitti saaneensa tiedustelupalvelulta tietoja, että isku olisi suunnitteilla, ja että nykyinen laki ei anna mahdollisuuksia puuttua tähän. Sattui tosi sopivasti, sillä tänään äänestettiin yksityisyydensuojaa polkeva terroristilaki läpi. Toinen epäily on, että Howard yrittää varastaa huomion työlainsäädäntöuudistuksesta, joka heikentää työntekijöiden asemaa merkittävästi. Lähipäivinähän sen sitten kai näkee, että pidätetäänkö ketään tai räjähtääkö jossain.

Ei kommentteja: