3. marraskuuta 2005

Kokkikoulu, itkemistä ja rannerengas

Keittiössä käydessä tulee välillä aina mieleen, ettei mikrobiologiaa taideta opettaa aivan kaikkialla :) Tänään hymyilytti, kun sieltä löytyi leipomistarvikkeet siistissä nipussa. Puoliksi nesteeksi muuttuneesta margariinista päätellen eilen on harjoiteltu leipomista :) Spagettiannos oli sentään peitetty nokkelasti elmukelmulla, mutta olisikohan sekin kannattanut laittaa ainakin jääkaappiin? :)

Ehkäpä sen säilömisen ei ole niin väliä. Kukin australialainen kun heittää noin puoli kiloa ruokaa roskiin joka päivä. Tässä kohtaa voisi tietty muistella aikaa, kun en kaupasta kantanut samaa vertaa, tosin koulussa tuli silloin arkisin syötyä.

Ruoka on vain yksi esimerkki, mutta samanlainen kuluttaminen on toki laajempi ilmiö täällä. Mitään muuta kulutusta kuin vedenkulutusta ei oikeastaan pyritä vähentämään, jota sitäkin vain niillä alueilla, joissa vettä ei yksinkertaisesti ole. Bensan hinnasta valitettaessa kukaan ei ehdota, että ehkä kauppakassiin riittäisi kolmelitraista pienempi moottori. No sanomalehdessä oli kyllä juttu, miten jotkut hörhöt käyttävät Sydneyssä skootteria työmatkoihinsa. Tiedättehän? Sellainen kymppiuutisten loppukevennys.

Kesän lähestyminen luo useita oppitunteja. Uusin oppimani asia oli, että salille kannattaa mennä lähinnä aamuisin. Nyt oli jo iltapäivä, kun ajattelin haihduttaa aamupäivän pettymyksen pois käymällä salilla. Päälle 30 asteen helteessä pystyi kyllä työskentelemään, mutta oli se vähän raskaanpuoleista.

Heh, sivujuonteena pitää muuten kertoa, että diplomaatintytär teki minulle yksi ilta pinkin rannekorun, ja sanoi, että minun pitää käyttää sitä viikko tai se suuttuu. Yritin vetkutella irti, mutten onnistunut. En normaalisti käytä pukeutumisessani mitään, millä ei ole jotain käyttötarkoitusta, ja pinkki on myös pois kuvioista. No olen vain yrittänyt olla huomioimatta sitä. Salilla ihmettelin, kun joku mies tuntui tuijottavan minua ihme kiilto silmissä. En kiinnittänyt siihen silloin sen enempää huomiota, ehkä vain kuvittelin kaiken. Myöhemmin mieleeni juolahti kuitenkin mahdollinen yhteys rannerenkaaseen.

Ei kommentteja: