17. marraskuuta 2005

Jalkapalloa ja surffausta

Eilen kävin katsomassa Louisen ja Shannonin luona Australian jalkapallopelin Uruguayta vastaan. Kyseessä oli peli, joka ratkaisi, että pääseekö Australia World Cupin finaaleihin Saksaan ensi kesänä. Australia ei ole ollut mukana niissä 31 vuoteen nyt. Aluksi Uruguay näytti omistavan pelin täysin, mutta sitten Australialaiset pääsivät mukaan tahtiin. Tasapelin vuoksi, jouduttiin ensin jatkoajalle ja lopuksi vielä rangaistuspotkuihin. Aussien maalivahti torjui kuitenkin loistavasti, joten Aussit pääsevät finaaliin. Hurraa :)

Tänään keli oli säätiedotuksesta poiketen loistava. Mentiin Jeffin kanssa ensin Nobby's Beatchille surffaamaan. Ranta oli kuitenkin suljettu. Joku muu näytti surffaavan, joten mentiin sekaan. Aallot olivat melko hurjia. Rantavahti pörräsi kuitenkin sitten jonkin ajan päästä paikalle, ja sanoi, että ei ehkä kannata jatkaa, sillä laskuvesi yhdistettynä koviin aaltoihin on vaarallinen yhdistelmä. Ei se nyt niin vaaralliselta kyllä vaikuttanut, mutta ei tee mieli olla yksi niistä monesta tyhmästä turistista, jotka vuosittain täällä onnistuvat itsensä tappamaan. Varsinkin saksalaiset kunnostautuvat tällä saralla.

Jatkettiin sitten Stocktonille, jossa olikin ihan sopivat aallot. Taino isoja ne oli vielä sielläkin. Laskuvedestä johtuen vesi oli paikoin aika matalaa ja pari jättiaaltoa iskikin minut pohjaa vasten. On muuten jännä tunne heittää veden seassa pari kuperkeikkaa ja sitten iskeytyä meren pohjaan :) Jeff sanoi, että yhdessä vaiheessa hänellä oli melko hyvä käsitys siitä, miltä hukkuvista ihmisistä tuntuu :) No välillä aallot olivat kuitenkin sopivat ja pääsi itse asiaankin :) Jeff sanoi, että hän luuli nähneensä hain evän, mutta jatkoi, että se oli varmastikkin jotain muuta. Surffauksen jälkeen yritin psyykata häntä ajattelemaan, että se olisi ollut oikeasti hain evä :) Olisi varmaan Iowassa ihmettelemistä, kun hän voisi kertoa nähneensä hain surffatessaan :)

Ei kommentteja: