14. syyskuuta 2005

Pesupallot

Kaikkee jännää sitä oppiikin, kun yrittää kerätä aineistoa kasaan henkilöstöhallinnan esseetä varten. Muistaako kukaan pesupallojen markkinoilletuloa? Niitähän kai mainostettiin parempina, koska ne jakavat pulverin tasaisesti pyykkäyksen aikana tai jotain sellaista. Arvatkaa mitä? Se on aivan totta. Mielenkiintoisempi kysymys on, että miksi se tuli yhtäkkiä käyttöön? Eihän pulveri ennenkään kasautunut valkeiksi laikuiksi pyykkeihin - ainakaan minulla :)

Tästä päästäänkiin siihen, mitä minä siitä artikkelista löysin. Joku jenkkijohtaja kertoi, että hänellä oli muinoin ongelmana, että kuinka myydä Amerikassa käytettyihin pyykinpesukoneisiin suunniteltua pulveria Eurooppassa, koska siellä on erilaiset pesukoneet. Ongelmana oli, että pulveri ei levittynyt tasaisesti. Ongelman olisi voinut ratkaista syytämällä miljoonia Eurooppalaisiin pesukoneisiin soveltuvan pulverin kehittämiseen, mutta lopulta ratkaisuksi keksittiin pesupallo :) Ja tämän ansiosta samaa pulveria voidaankin sitten myydä molemmilla markkinoilla :) Euroopassa pitää vain käyttää pesupalloa. Täällä ja jenkeissä pulveri vaan sirotellaan rummun pohjalle.

Asiasta erityisen hauskan tekee se, että ei ne pulverit täälläkään aina onnistu levittymään tasaisesti. Näinpä jopa yksi päivä jonkun pyykkihuoneessa rutiininomaisesti liuottavan pulverin sankolliseen kuumaa vettä ja kaatavan sen pesukoneeseen pyykin sekaan :)

Täkäläiset pesukoneet eroavat Eurooppalaisista siinä mielessä, että täällä rumpu on vaakatasossa. Sitä voi ajatella kuin paikoillaan pyörivänä saavina. Erikoisuus ainakin minun näkemissäni pesukoneissa on, että yläluukun voi avata milloin vain pesun aikana. Itseasiassa ainut tapa käyttää huuhteluainetta on odottaa pyykinpesukoneen vierellä, kunnes jossain vaiheessa pesua siihen syttyy valo sen merkiksi, että jos haluaa käyttää huuhteluainetta, niin olisi hyvä aika avata luukku ja heittää se sekaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

joo, ne jenkkityyppiset koneet on säälittäviä. Ihme että ne on selvinny ees siitä siitä nyrkkipyykkäämistä lähemmän nykyaikaa!

//Aki

Anonyymi kirjoitti...

joo, ne jenkkityyppiset koneet on säälittäviä. Ihme että ne on selvinny ees siitä siitä nyrkkipyykkäämistä lähemmän nykyaikaa!

//Aki