2. syyskuuta 2005

Kämppissopua

Kaikki alkoi kai siitä, kun Keath kyllästyi Clean taideprojekteihin, jotka täyttävät yleensä olohuoneen pöytää. Muutama päivä sitten olohuoneen nurkkaan ilmestyi sitten toinen pöytä :) Keath oli sen jostain kai löytänyt/pöllinyt. Katselin aamulla, että Clean työt oli näköjään vallanneet senkin pöydän ja mietin, et mitähän on luvassa :) No päivällisellä kuulinkin sitten, että Keath oli menny aika vakavaksi Cleaa kohtaan ja tytöt olivat vähän säikähtäneet.

Syvimmilläänhän tässä on kyse arvojen kolahtamisesta. Clea ei ole siistein ihminen, minkä voi todeta siitä, että olohuone on aina aivan täynnä hänen tavaroitaan siellä täällä. Kaikilla tytöillä, tosin etupäässä Clealla, tuntuu olevan ongelmia tyhjentää ja ehkä huuhtaistakkin puoliksi syödyt ruoka-astiat, ennen niiden jättämistä kuivumaan/homehtumaan. Ja toki roskakoria ei voi välillä tyhjentää vaikka tavarat valuisivat suoraan lattialle :)

Keith taas tiskaa aina välittömästi omat astiansa, ja siivoaa samoin tein jälkensä, odottaen muidenkin tekevän niin, mutta valitettavasti siinä epäonnistuen, mikä saa hänet avautumaan Janessalle Cleasta :)

Itseäni ei tilanne juuri hätkäytä. Vaikka välillä vähän ahistaakin, kun pitää aina siirrellä tavaroita, että pääsee olohuoneeseen istumaan ja joskus joutuu putsaamaan homeisia astioita, kun kukaan muukaan ei niihin koske, niin ei siitä kyllä loppujen lopuksi ole liikaa vaivaa.

Keathin näkemys siitä, että jokaisen pitäisi siivota omat jälkensä samoin tein, on ihan pätevä näkökulma. Ja jokaiselta pitäisi pystyä odottamaan hyvää suoritusta kun yhdessä asutaan. Minun kantilta se vain menee turhaksi itsensä kiduttamiseksi, jos tätä näkemystä yrittää väkisin syöttää muille. Ja eihän se ole kovin tehokastakaan, jos joka ainoan veitsen tiskaa yksittäin.

Itse olen sitä mieltä, että eri ihmisillä on eri arvot, ja jos niitä haluaa muuttaa, niin pitää olla valmis käyttämään siihen hyvin paljon energiaa ja aikaa. Minulla ei ole kumpaakaan :)

Selvennykseksi vielä että, edellä kerrotut asiat ovat todella pieniä verrattuna siihen miten mukavaa tässä asunnossa on elää näiden kämppisten seurana. Sen näkee varmaan siitäkin, etten ole näistä viitsinyt edes kirjoittaa ennen kuin Keath alkoi keuhkota pienen pöytänsä siisteyden puolesta :)

Ei kommentteja: