23. syyskuuta 2005

Loma! (..ja bensaboikotti)

Aamulla viimeistelin viimeisenkin esseen, ja kylläpä sen jälkeen tuntuikin hyvältä. Ei koulua seuraavaan kahteen viikkoon. Seuraavaksi suuntasin salille kauniissa 28 asteen aurinpaisteessa. Sieltä tultuani polskuttelin vähän aikaa takapihan uima-altaassa, jonka vesi oli talven jäljiltä raikkaan viileää. Tästä on hyvä jatkaa.

Aamulla kuulin radiosta, että eilen pidetty bensaboikotti onnistui kuulemma kohtalaisesti. Kuluttajat ovat niin ärtyneitä 80 senttiä litralta maksavasta bensasta, että yrittävät työntää pahaa oloaan bensa-asemayrittäjille. Idea menee jotenkin niin, että kun ihmiset eivät tankkaa yhtenä päivänä, niin siitä tulisi roimat tappiot öljyteollisuudelle. Mitään suunnitelmia bensan käytön vähentämiselle ei tietenkään ole, eli ihmiset, jotka eivät tankanneet eilen tankkaavat varmaankin sitten tänään senkin edestä :) Mutta onhan se hyvä, jos kuluttajista ainakin tuntuu, että ovat saavuttaneet jotain arvokasta :)

Kuljetusyrittäjät ovat vähän enemmän ajan tasalla, ja heidän taktiikkansa onkin ollut ajaa rekkansa joillekin silloille ja katkaista liikenne. He taitavat tajuta, ettei maailmanmarkkinahinnoilta pysty suojautumaan kuin hallituksen tuella jos silläkään.

Ei kommentteja: