20. heinäkuuta 2006

Auringon paistetta - Surfers paradise 5.7.-10.7.

Saavuimme illalla Brisbanen lentokentälle, josta päätimme vuokrata auton, jolla teimme sitten noin tunnin matkan perille Surfers Paradiseen. Se on muuten melko jännä paikka. Rantaa silmänkantamattomiin, ja suoraan rannan vieressä mitä korkeampia pilvenpiirtäjiä rivissä. Ja näissä pilvenpiirtäjissä ei suinkaan ole mitään toimistoja, vaan asuntoja, loma-asuntoja ja hotelleja. Ajatus kesämökkiä vastaavasta asumuksesta 20. kerroksessa meren äärellä pilvenpiirtäjien ympäröimänä tuntui minusta ensin vähän vieraalta, mutta kyllä siihen sitten tottui yllättävän nopeasti :)

Kun seuraavana päivänä menimme hakemaan kauppakeskuksesta vähän ruokaa ja muuta, niin ostosten jälkeen meille tuli ongelma. Ei ollut nimittäin aavistustakaan missä auto olisi. Kauppakeskus oli jättimäinen. Meiltä meni arviolta tuntia löytää se, tosin tulihan siinä samalla tehtyä kaikkea muutakin :) Vähän turhautti kun se löytyi lopulta juuri sen oven takaa, joka oli vieressämme juuri silloin kun ensimmäisen kerran päätimme lähteä menemään :) Se ei vaan näyttänyt yhtään oikealta suunnalta.

Yhtenä iltana kävimme Ripley's Believe It Or Not museossa, mikä oli aika hauska kokemus. Se oli täynnä sellaista uskomatonta tavaraa ja kertomuksia, mitä täällä televisiossa olevassa sarjassakin oli. Parhaiten jäi ehkä mieleen aidot kallonkutistajien pienentämät päät, mutta ihmeteltävää riitti laidasta laitaan.

Viimeisen päivän aamusta menimme Seaworldiin, mikä on nimensä mukaisesti mereen liittyvä teemapuisto. Delfiininäytöksessä ei voinut kuin ihmetellä leuka ammollaan. Toista sataa kiloa painavat delfiinit suorittivat temppunsa uskomattoman samanaikaisesti suuresta nopeudestaan huolimatta. Ja kun tuollaiset mötkäleet pomppaavat vedestä 4-5 metrin korkeuteen erilaisissa ryhmissä tehden samalla voltteja, niin kyllä siinä loppuu sanat kesken toviksi. Hait, merilehmä, jääkarhut ja pingviinit jäivätkin sitten helposti toisiksi.

Alycia ei ollut koskaan ennen ollut vuoristoradassa, joten sekin piti tietty kokeilla. Jono tosin oli melko pitkä, ja sitä ei auttanut se, että yhdessä vaunuista oli jotain ongelmaa, jota useampikin henkilö vaikutti korjaavan tovin aikaa. Muutaman vuoron verran ihmiset vaikuttivat karttavan kyseistä vaunua, mutta sitten se unohtui. Ajattelin Alycian säikähtävän sitä enemmänkin, mutta hän ei ainakaan näyttänyt pelkoaan, ja ihan hyvin se sitten menikin. Vesipuistossa meitä kohtasi yllätys mennessämme sellaisella renkaalla pitkää ja pomppuista vesiliukumäkeä alas. Vesi oli jäätävän kylmää. Onneksi pyyhe löytyi sen jälkeen läheltä, ja aurinkokin paistoi lämpimästi, joten ei siitä niin kauheita traumoja jäänyt :) Normaalikin vesiliukumäki piti kokeilla, mutta uima-altaaseen minua ei olisi saanut mistään hinnasta :) Vaikka päivät tuolla talviaikaan ovatkin lämpimiä, niin lämpötila laskee dramaattisesti jo kuuden aikaan illasta samalla kun aurinko katoaa, mikä sitten samalla pitää huolta siitä, että vesi on kylmää.

Illalla menimme vielä katsomaan Australia Outback Spectacular nimistä näytöstä. Kyseessä on näytös, jota esitetään koko ajan, joten koko rakennus oli suunniteltu ja pystytetty vain sitä varten. Ensin jokainen sai oman cowboy hatun - punaisella tai keltaisella nauhalla varustettuna. Sitten menimme odottelemaan suureen tilaan, jossa oli live-musiikkia ja laidoilla oli hevosia karsinoissaan. Näiden huomasi olevan show-hevosia, sillä ne eivät olleet moksiskaan aivan vieressä meluavasta noin tuhannesta näytösvieraasta.

Sitten vieraat menivät hattunsa värin mukaan eri ovista varsinaiseen näytöstilaan, jossa jokaisen penkkirivin edessä oli pöytä, missä alkuruoka jo odotti. Sitten alkoi esitys, joka koostui suurimmaksi osaksi kevyen näytelmään muotoon puetuista hevostempuista. Paras temppu oli varmaan se, kun joku ratsasti seisten kahdella hevosella yhtä aikaa. Juoma- ja ruokatarjoilu pelasi hyvin koko illan. Ai niin. Ne hattujen värit toimivat niin, että ensimmäinen puoli vieraista kannusti tiettyjä esiintyjiä ja toinen puoli toisia.

Niin tämähän oli muuten synttäri-iltani :) Alycia oli tilannut jäätelökakun, jossa piti olla koristeena Suomen lippu, jonka päällä teksti "Happy Birthday Olli". Myymälästä kuitenkin soitettiin ja kerrottiin, että joku oli mennyt myymään kyseisen kakun :) Alycia vähän kärtsähti :) No toivotaan, että sillä toisella sinne eksyneellä Ollilla oli ainakin yhtä hyvät synttärit kuin minulla :)

Aamulla oli aika palata Canberraan. Tapoimme aikaa nettipäättellä ennen arviolta 30e maksavaa taksin tilausta kun Alycia huomasi pihassa olevan lentokenttäbussin. Olisimme varanneet moisen alun perinkin, mutta varaus olisi pitänyt tehdä vuorokautta ennen lähtöä. Kuski oli kuitenkin menossa lentokentän ohi ja Alycia sai suostuteltua meidät kyytiin 12 euron hintaan. Säästöä se on pienikin säästö :)

Tämän paikan paras anti oli kyllä kaikesta huolimatta loma-asuntomme sisäpihan kuuma poreallas. Siinä sitä kelpasi lötkötellä tähtitaivaan tuikkeessa pilvenpiirtäjien seassa melkein joka ilta.

Ei kommentteja: