25. tammikuuta 2009

Kesän riemuja

Kostea ilma saa hyönteiset liikkeelle, ja viime päivien ukkosten myötä olemme löytäneet talosta mm. muutaman torakan. Perjantaina aamulla kuivatessani itseäni suihkun jälkeen tuntui kuin päähäni olisi tarttunut hieman hämähäkinseittiä. Siinä ei sinällään ollut mitään erikoista, sillä hämähäkit kutoo seittejään vähän minne sattuu. Kun kuitenkin yritin pyyhkäistä seittiä pois, niin se vaan siirtyi eri paikkaan, ja loikkasi lopulta olkapäälle. Tämä suomalaisittain suuri hämähäkki oli tietenkin oleskellut pyyhkeessäni ja joutui raukka kieputukseen kun aloin kuivaamaan itseäni.

Punaselkä se ei ainakaan ollut, mutta punaselät eivät ole ainoita myrkyllisiä hämähäkkejä. En viitsinyt alkaa huitomaan selkääni, koska epäonnistunut pyyhkäisy saattaisi pakottaa hämähäkin puremaan itsepuolustukseksi. Kutsuin Alycian paikalle, ja hetken hämmästeltyään, hän pyyhkäisi hämähäkin pois selästäni sanomalehteä käyttäen. Nappasimme siitä alla olevan kuvan, ennen kuin sen matka jatkui viemäristä alas.

Black House Spider?

Kyseessä vaikuttaisi olevan Black House Spider, eli musta talohämähäkki. Myrkyllinen, muttei erityisen vaarallinen. Ja eihän hämähäkit tosiaan aggressiivisia ole (paria poikkeusta lukuun ottamatta).

Ei kommentteja: