29. tammikuuta 2009

Huh hellettä

Päivälämpötilat ovat kieppuneet jo pidemmän aikaa reilussa 30 asteessa eikä helpotusta ole luvassa ainakaan toviin. Pitkän viikonlopun aikana (maanantai oli Australia-päivä) tätä oli vaikea huomata, koska ilmastointilaite oli päällä jatkuvasti. Arjen koitettua olemme kuitenkin sammuttaneet ilmastointilaitteen päiväksi, koska olemme silloin molemmat töissä.

Nyt 37 asteen helteessä ilmastointilaite alkaa olla jo äärirajoillaan. Vaikka laitamme sen takaisin käyntiin heti töistä tultuamme, ei se meinaa ehtiä viilentää tarpeeksi ennen nukkumaanmenoa. Olemme siis rajoittuneita olohuoneeseen ja keittiöön, jos emme halua hikoilla liikaa. Viileämpää täällä tosin on kuin edellisissä asuinpaikoissamme. Ja työpaikalla on niin tehokas ilmastointi, ettei ulkopuolella olevasta helteestä ole siellä tietoakaan. Pitää kai yrittää vaan nauttia helteestä, kun sitä vielä kestää :)

2 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Nyt kuuluu vähän huonoja uutisia Australian helteestä :( Toivottavasti teillä, ystävillänne ja Alycian perheellä kaikki on OK.

Olli Nevalainen kirjoitti...

Vielä emme tiedä ketään, joka tietäisi jonkun, jolle olisi käynyt huonosti. Uhriluku on tosin kasvanut viimeisen vuorokauden aikana melkein sadalla, joten jos sama tahti jatkuu, niin kärsimys voi hyvinkin sattua melko lähelle. Helleaalto loppui tänään Canberrassa, ja toivottavasti se loppuu pian Victoriassakin.