11. joulukuuta 2008

Australialaiset harakat

Australialainen harakka

Australialaiset harakat näyttävät melko vihamielisiltä verrattuna Eurooppalaisiin harakoihin, mutta omaavat kuitenkin ehkä kesyimmän kuuloisen lauluäänen (toisin kuin Eurooppalainen harakka). Sukua nämä kaksi lajia eivät toisilleen ole.

Istuessani tänään olohuoneessa töiden jälkeen telkun ääressä, Alycia alkoi huutamaan. Harakka oli pyyhkäissyt hänen olan yli, ja alkoi tuijottamaan häntä sähköpylväästä käsin. Kuulostaa harmittomalta, mutta osa näistä veijareista muuntautuu pesintäkautena kuin hulluiksi metsoiksi. Yleensä niiden hyökkäyksistä selviää säikähdyksellä, mutta joskus nokkiminen aiheuttaa silmävammoja. Alycia joutuikin jatkamaan puutarhan kastelua sateenvarjon kanssa. Paljoa muuta hyökkäyksille ei voi tehdäkään, sillä jostain syystä kyseessä on rauhoitettu laji.

Työt jatkuvat samassa paikassa vielä ainakin maaliskuun loppuun. En tiedä, että haluanko jatkaa pidempään, sillä joskus meno tuntuu vähän siltä kuin olisin valtion hommissa.

Joulukin alkaa lähestyä. Huomenna on työpaikan pikkujoulut, ja joululomakin alkaa omalta osaltani jo ensi viikon perjantaina ja kestää kaksi viikkoa. Vietämme itse joulun Alycian perheen parissa täällä Canberrassa, mutta suunnitelmissa olisi viettää ainakin osa lomasta kesäasunnolla Malua Bayssa.

PS. Posti on kantanut ahkerasti joulukortteja ja paketteja. Kiitos kaikille lähettäneille!

Ei kommentteja: