19. joulukuuta 2008

Aloitin joululoman irtisanomalla itseni

Tarina alkaa näin: Aloin kyselemään marraskuun puolivälin paikkeilla jatkoa tänään päättyvälle sopimukselleni. Jatko vaikutti lupaavalta, mutta varmaksi sitä ei voinut sanoa. ARC:tä edustava työnvälitysagentti soitti samoihin aikoihin, ja kyseli tilannettani. Hänellä oli tiedossa toisessa projektissa avautuva paikka ARC:llä (hain ensimmäiseen paikkaan syyskuussa), ja koska minun ei tarvinnut tehdä enempää kuin kirjoittaa pari kappaletta tekstiä sitä varten, hain toki kyseistä paikkaa.

Seuraavaksi kului vielä parisen viikkoa, kunnes sain varmistuksen sopimukseni jatkosta. Yritin vielä tässä vaiheessa neuvotella palkasta, koska lokakuussa palkkaneuvottelut oli ohitettu vetoamalla kiinteään loppuvuoden budjettiin. Pomo kuitenkin vältti aiheen tälläkin kertaa, ja nykyisen paikan agenttikin sanoi, ettei tapana ole neuvotella palkasta ainakaan ensimmäisenä vuotena. Joulu oli kuitenkin jo ovella, joten allekirjoitin maanantaina uuden kolmen kuukauden mittaisen sopimuksen.

Torstaina ARC:tä edustava agentti soitti, ja sanoi, että ARC oli tarjonnut minulle paikkaa ilman haastattelua ja 30% korkeammalla palkalla, kuin mitä saan nykyisessä paikassani. Olin hakenut paikkaa toisessa projektissa ARC:llä, mutta syyskuussa minua haastatellut projektipäällikkö oli saanut hakemuksestani vihiä, ja halusi minut omaan projektiinsa. Olin melko epäuskoisena kuunnellut agenttiani ja pyytänyt toisen projektin paikasta 30% nykyistä korkeampaa palkkaa. Nyt sain siis saman tarjouksen tämän ensimmäisen projektin paikasta.

Sopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä voi tulla huono maine, joten mietin päätöstäni eilisillan. Ei tuollaiselle korotukselle kuitenkaan voi sanoa ei, joten päätin irtisanoutua tänään.

Olin kuvitellut päivästä tulevan jännittävän, mutta pomo ei tullut tänään töihin ollenkaan ja tätä paikkaa edustava agenttikaan ei ole perjantaisin puhelimen päässä. Eli sähköpostiksihan tämä meni varsinkin kun joululomanikin alkoi juuri. Pitää kirjoitella lisää, kunhan tilanne tästä kehittyy.

Ei kommentteja: