23. joulukuuta 2007

Joulun odotusta

Sain joululomaa seuraavan vuoden keskiviikkoon asti. Vaikka töiden alkamisesta ei montaa viikkoa olekaan, niin on kiva saada pieni tauko tähän väliin. Viikot kuluvat nimittäin yllättävän nopeasti täyttä päivää puurtaessa.

Olemme tällä hetkellä Alycian vanhempien farmilla, jonne tulimme eilen viettämään vähän kuin esijoulua, koska yksi Alycian siskoista ei pääse tänne varsinaisena jouluna, joka on brittiläisittäin joulupäivä. Perinteisesti aattona ollaan vielä aamupäivä töissä, mutta iltapäivällä ihmiset alkavat kiertelemään vähän samaan tapaan kuin Suomessa tapaninpäivänä. Käsittääkseni kyseessä on myös se päivä vuodesta, kun poliisi saa haaviinsa suurimman määrän rattijuoppoja, sillä tarjolla on pääasiassa alkoholipitoisia juomia.

Itse otin aaton vapaaksi, sillä suurin osa muistakin ihmisistä toimistolla aloitti kesälomansa jo perjantaina. Alycia menee aamupäiväksi töihin. Aattoillaksi tulemme takaisin farmille, sillä lahjat on tapana avata jouluaamuna. Kyseessä on ainoa päivä vuodesta, kun Alycia herää pirteänä viiden kuuden aikaan aamulla :) Muistaakseni tapaninpäivänä on tarkoitus suunnata rannikolle kesäasunnolle muutamaksi päiväksi.

Sää ei tule erityisesti suosimaan tänä jouluna. Luvassa on vain noin 20 astetta ja aurinkoa. Eilen oli erityisen mielenkiintoinen päivä, sillä parin tunnin aikana satoi noin 17 milliä, joka aiheutti pienen tulvan. Talolle johtava tie joutui noin 20 metriä leveän virran alle ainakin tunniksi. Viime päivien sateet ovat muutenkin muuttaneet ympäristöä valtavasti. Vielä muutama viikko sitten vallitseva väri ympäristössä oli ruskea, mutta nyt kaikkialla vihertää.

1 kommentti:

Ilkka kirjoitti...

Rauhaisaa joulua myös sinne toiselle puolen jokkee.

Tässä vielä korttikin saatteeksi:

http://flickr.com/photo_zoom.gne?id=2128396205&size=o