28. joulukuuta 2007

Joulu

Vietimme aattoillan omalla asunnollamme Alycian kanssa pikaruoan ja television merkeissä. Kyseessä on siis pitkälti päivä muiden joukossa. Jouluaamuna heräsimme aikaisin, avasimme toistemme lahjat, ja jatkoimme Alycian vanhempien farmille. Siellä lähes koko perhe kokoontui brunssille ja uuteen lahjojen jakoon. Ja kyllä niitä lahjoja riittikin.

Perhe siirtyi vuosia sitten joulupäivällisestä brunssiin, koska erinäisistä syistä se oli helpompi tapa saada kaikki kokoon. Valitettavasti tämän vuoksi en osaa tarkemmin eritellä perinteisiä australialaisia jouluruokia :/ Brunssi koostui nimittäin lähes kokonaan perinteisen brittiaamiaisen osasista. Illemmalla tarjolla oli kyllä kinkkuakin sinapin kera, joka maistui tietenkin mahtavalta ja kotoisaltakin :)

Tapaninpäivä on hiljalleen menettänyt täällä merkitystään, ja nykyään sitä vietetään muutamalla eri tavalla. Ehkä perinteisin näistä on kriketin seuraaminen televisiosta. Kyseessä on laji, jossa kukin ottelu kestää yleensä noin viisi päivää aamusta iltaan. Tapaninpäivinä Australian maajoukkue pelaa aina jotain muuta maata vastaan Melbournen krikettikentällä, jonne mahtuu noin sata tuhatta katsojaa.

Toinen tapa on myös passiivista ajanviettoa, sillä tapaninpäivänä alkaa Sydney-Hobart purjehduskilpailu, jota voi myöskin seurata televisiosta.

Kolmas, nousevassa suosiossa oleva tapa viettää tapaninpäivä on massiivisten alennusmyyntien kiertäminen. Joidenkin liikkeiden edessä on kuulemma jonoja jo aamuseitsemältä, joten ei liene yllätys, että annoin Alycian mennä sinne siskonsa kanssa, ja painuin itse kotiin pelaamaan tietokoneella :)

Alun perin suunnitelmissa oli matkustaa rannikolle tapaninpäivänä, mutta täksi päiväksi osuneiden hautajaisten johdosta tämä peruuntui. Luonnollisesti sää muuttui tänään kolean joulun jälkeen helteeksi, jotta puvussa ei vain tulisi kylmä.

Ei kommentteja: