12. toukokuuta 2008

Sopimus päättyy

Kuulin tänään, ettei sopimustani jatketa kesäkuun loppuun. Kirjoitin viime viikon tiistaina siitä, miten Sun on aikeissa irtisanoa jopa seitsemän prosenttia työvoimasta. Keskiviikkona tapasin työnvälitystoimiston tädin, joka halusi allekirjoitukseni sopimuksen jatkamisesta heidän kanssa kesäkuun loppuun. Olin vähän yllättynyt, koska en ollut kuullut sopimuksen jatkamisesta omalta pomoltani. Pomoni oli tosin ollut työmatkalla jo kaksi viikkoa siinä vaiheessa, joten ajattelin, ettei hän vain ollut ehtinyt informoida minua.

Tänään pomoni saapui töihin ja kertoi, ettei hän voi jatkaa sopimuksia tai palkata ketään ainakaan pariin kuukauteen, koska irtisanomiset ovat käynnissä. Samalla hän antoi ymmärtää, että heinäkuun lomani jälkeen on uusi vuosineljännes käynnissä, ja tilanne on todennäköisesti aivan toinen.

Harmittava tilanne siinäkin mielessä, että töitä projektissa kyllä riittäisi tekemistä. Muu tiimi vaikuttikin aika pettyneeltä, ja jäivät käsittääkseni purnaamaan asiasta pomolle viikkopalaverin jälkeen kokoushuoneeseen.

Jatkosuunnitelmat ovat tässä vaiheessa vielä vähän auki. En kuitenkaan uskalla jäädä toimettamana odottelemaan Sunin tilannetta elokuussa. Pitää nyt pohdiskella muutama päivä. Tai jos ei nyt jaksa suunnitella, niin kesäkuussa aikaa tulee kyllä riittämään :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No harmi tuota.

Mutta koita tivata siltä pomolta lupaus että se palkkaa sut sinne Sunille suoraan parin kuukauden päästä niin jää vuokraajafirmakin nuolemaan näppejään.

Tai sitten vaan etsi joku toinen pulju. Onko siellä kesälomat kesällä vai teidän kesällä?

-Makke

Olli Nevalainen kirjoitti...

Kesälomat vietetään täällä yleensä joulun yhteydessä, joten työmarkkinat eivät ole pysähtyneet. Itse asiassa ne ovat kohta kovassa vauhdissa, koska hallitus julkaisi juuri uuden budjetin, ja se näkyy erittäin voimakkaasti tässä hallintokaupungissa.

Pomohan kyllä lupaisi mitä vaan, sillä projektissa oli jo ennestään alimiehitys ja Canberrasta on melkein mahdotonta löytää edes keskinkertaisia koodaajia. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä miten nopeasti irtisanomiset toteutetaan, ja ennen niitä asiat eivät juurikaan liiku mihinkään suuntaan.

Toivotaan, että Sun saa hommat kuntoon ennen elokuuta, mutta en aio jäädä odottamaan sitä toimettomana.